Nagehan Alçı: Erdoğan İstanbul Sözleşmesi'ne imzayı isteyerek atmadı

Nagehan Alçı: Erdoğan İstanbul Sözleşmesi'ne imzayı isteyerek atmadı
Güncelleme:

Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesinin yankıları devam ederken Nagehan Alçı bugünkü köşesinde Erdoğan'ın sözleşmeye imzayı isteyerek atmadığını iddia etti.

Türkiye, geçtiğimiz cumartesi günü Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile İstanbul Sözleşmesi'nden ayrıldı. Bu durumun yankıları devam ederken hükümetten de konuyla ilgili peş peşe açıklamalar gelmişti.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA
Son olarak konuyla İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin tüm kadınların güvenliğini ve haklarını korumaya devam edeceğini kuvvetli bir şekilde vurgulamakta ve kadına yönelik şiddetle mücadelenin sıfır tolerans ilkesiyle hükümetin gündeminin ilk sıralarında olacağının altını çizmektedir." ifadelerine yer verilmişti.

'CANI GÖNÜLDEN İMZA ATTIĞINA İNANMIYORUM'
Konuyla ilgili Nagehan Alçı, bugünkü köşesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleşmeden ayrılmaya canı gönülden destekleyerek imza attığına inanmadığını belirterek Milli Görüş ve Saadet tabanının radikal bölümün yoğun taleplerinin bu imzayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a attırdığını öne sürdü.

İLK ÜLKE OLMUŞTU
Türkiye, 2011 yılında İstanbul'da kabul edilen sözleşmeyi parlamentosunda ilk onaylayan ve yürürlüğe koyan ülke olmuştu.