Norveçli Bakan denizde kurtarılmayı bekledi !

Norveçli Bakan denizde kurtarılmayı bekledi !

Norveç Göç ve Entegresyon Bakanı Sylvi Listhaug'un mültecilerin yaşadıklarını deneyimlemek için denize atladığı görüntüler büyük tepki topladı.

Norveç Göç ve Entegrasyon Bakanı Sylvi Listhaug, Türkiye’den botlarla Yunanistan’a geçmeye çalışan mültecilerin yaşadıklarını tecrübe etmek için denize atlayarak onlar gibi kurtarılmayı bekledi. Ancak Listhaug’un bu atlayışı yüksek güvenlikli dalış takımları, sahil güvenlik ekipleri ve yoğun güvenlik önlemleri arasında yapması, dalış yaptığı sırada sık sık gülümsemesi özellikle sosyal medya kullanıcıları arasında büyük tepki topladı.

1-20160421210937.jpg

Göç ve Entegrasyon Bakanı Listhaug, Yunan adası Midilli’yi ziyaretinde bindiği bottan denize atladı. Bakan, birkaç dakika denizde kaldıktan sonra Norveçli güvenlik ekipleri tarafından kurtarılarak karaya çıkarıldı.

2-20160421210937.jpg

BAKANA BÜYÜK TEPKİ: MÜLTECİLERİ AŞAĞILIYOR

Bakan, yaşadığı tecrübeyi sosyal medya hesabında “çok özel” olarak nitelendirdi. Sosyal medyadaki yorumcular ise bakanın bu hareketini çok sert eleştirdi.

Bakanın Facebook sayfasındaki haberine yorum yapan bir kullanıcı, “inanılmaz şekilde kötü bir yargılama ve mültecileri aşağılama” ifadelerini kullandı.

3-807.jpg

Twitter kullanıcılarının birçoğu, Norveçli bakanın söz konusu hareketinin ‘utanç verici’ olduğunu yazdı.

Bakan, Yunanistan’ın Midilli Adası’nı ziyaretinde AB-Türkiye arasında imzalanan göçmenlik anlaşması uyarınca yaptırılan kampları ziyaret etti.

4-481.jpg

Avrupa’nın göç politikası kapsamında Norveç, son iki yıl içinde 1500 mülteciyi ülkesine alabileceğini söylemişti. Norveç Göç ve Entegrasyon Bakanı Sylvi Listhaug’un yaptığı açıklamada, AB-Türkiye göç ve geri kabul anlaşmasına karşılık, Norveç’in daha fazla göçmen alamacağını açıklamıştı.

5-269.jpg6-197.jpg

Etiketler mülteci türkiye