AK Parti'den kabinede değişiklik açıklaması

AK Parti'den kabinede değişiklik açıklaması
Güncelleme:

AK Parti'de seçim sonrası ilk MKYK Toplantısı'nın ardından kameralar karşısına geçen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik "yerel seçim sonrası kabine değişikliği" iddiaları için açıklamalarda bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MKYK Toplantısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ömer Çelik'in açıklamaları özetle şöyle:

"Şu an tüm dünyanın konuştuğu bir konu var İsrail ve İran arasındaki gerilimdir. Bir şekilde Netanyahu ve ekibi bir bölgesel savaş çıksın, bu savaşa ABD dahil olsun gibi riskli bir istek içindedir. Burada ABD dahil herkesin sağduyulu olması gerekmektedir. Filistinlilere karşı yapılan bu katliam siyaseti binlerce insanın ölümüne sebep oldu. İsrail ve Netanyahu katliam siyasetini sürdürüyor. İsrail Şam'da bir diplomatik temsilcilik vurdu. Buradaki İranlılar hayatını kaybetti. Saldıran devlet İsrail olunca iki yüzlü bir şekilde herkes suskun kaldı. Olayı geriye sardığımızda bunun arkasında Netanyahu ve ekibinin katliam siyaseti olduğunu ifade etmek gerekir. Bugün ABD dahil İran'a dahil ambargolar koyacaklarını söylediler.

"ACİL ATEŞKES SAĞLANMALI"

Diplomatik temsilcilik vuran İsrail'e yönelik bu tedbirler neden gündeme gelmiyor? Sorunun temeli özü bundan ibaret. Biz bu gelişmelerin Filistin'deki asıl meseleyi unutturmaması gerektiğini ifade ediyoruz. Acil olarak ateşkes sağlanmalı ve iki devletli çözüm getirilmelidir. Tek taraflı kınamalar yerine, acil ateşkesin sağlanması gerekiyor. İsrail saldırınca sessiz kalanaların, İran'a ambargo uygulaması işin esas kökünü göstermiştir. Cumhurbaşkanımız hakkında yapılan ithamların hiçbir gerçekliği yoktur. Daha partimiz kurulmamıştı, ABD'ye bir ziyaretimiz olmuştu.

"FİLİSTİN MİLLİ SİYASETİMİZİN BİR PARÇASI"

Daha o zaman Cumhurbaşkanımız Hamasbir terör örgütü değildir demişti. Türkiye elinden geleni yapmıyor değerlendirmeleri doğru değildir. Bilinen ya da bilinmeyen her şeyi yapıyoruz. Filistin meselesi bizim için sıradan bir tansiyon değil, milli siyasetimizin bir parçasıdır.

"EGE'Yİ DENİZ PARKI İLAN ETMEK İSTİYOR"

Normalleşme çabaları güzel bir şekilde devam ederken, Yunanistan bir Okyanuslar Konferansı düzenliyor. Ege'yi deniz parkı ilan etmek istiyor. Yunanistan'a bir kere daha diplomasi yolundan ayrılınmaması gerektiğini, ve bu denizlerdeki yaklaşımı Türkiye'nin kabul etmeyeceğini bir kez daha ifade ediyoruz. Umarız sağduyulu davranırlar. Bugün gelinen noktada kuşkusuz bölgenin daha fazla tansiyona, şiddete tahammülü yoktur.

"EKONOMİ YÖNETİMİNE GÜVENİYORUZ"

Ekonomik programımızı yürüten bakanımız Mehmet Bey'le ilgili birtakım spekülasyonlar sosyal medyada dolaşıma sokuluyor. Bu konuda sayın Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır. AK Parti olarak ekonomi yönetimine teşekkür ediyor, desteklediğimizi ifade ediyoruz.

KABİNEDE DEĞİŞİM OLACAK MI?

Yaptığımız çalışmalarda, seçimin sayısal sonuçlarını değerlendiriyoruz. Siyasal sonuçlarını değerlendirme aşamasına da geldik. Hangi tavrımızı vatandaşımız beğendiyse onu güçlendireceğiz. MYK'da, Bakanlar Kurulu'nda değişim olacaksa bu sayın Cumhurbaşkanımızın takdiridir kuşkusuz. Cumhurbaşkanımız uygun gördüğünde bir tasarrufta bulunur.

"FİLİSTİN DAVASI MİLLİ SİYASETİMİZİN PARÇASIDIR"

7 Haziran'dan itibaren kamudan herhangi bir şekilde İsrail'e destek olma anlamına gelebilecek herhangi tasarrufta bulunulmamıştır. Özel sektörün konularında, Ticaret Bakanlığı'nın açıkladığı 54 birimde kısıtlama tamamen kontrol altına alınmıştır. 'Savaş yakıtı buradan' gidiyor sözleri spekülatiftir. Filistin davası milli siyasetimizin parçasıdır. Bırakın destek olmayı İsrail'in Netanyahu hükümetinin eylemlerinin karşısındaki tutumumuzu devam ettiriyoruz. Yeni konular gündeme gelirse, yeni meseleler olursa bu kısıtlamaları icra etmekten, yeni kararlar almaktan çekinmeyiz. Bu sorulan sorular çerçevesinde herhangi ticarete müsaade edilmemektedir."