Özdağ'ın İşçi Konfederasyonlarını Ziyareti

Özdağ'ın İşçi Konfederasyonlarını Ziyareti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ: - "Daha önce zaten sizlerin gayretleriyle taşeronların sendikalaşması konusunda ciddi çalışmalar yapılmıştı, ardından da taşeronların, asli işi yapanların işe alınması noktasında çalışma vaadimiz vardı. Şimdi onunla

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, taşeron işçilerle ilgili çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Daha önce zaten sizlerin gayretleriyle taşeronların sendikalaşması konusunda ciddi çalışmalar yapılmıştı, ardından da taşeronların, asli işi yapanların işe alınması noktasında çalışma vaadimiz vardı. Şimdi onunla işverenle çalıştık, buraya kadar getirdik. Nihai noktaya gelmek üzere inşallah, bakanlarımız çalışıyorlar" dedi.

İşçi konfederasyonlarını ziyaret eden Özdağ'ın ilk durağı Hak-İş oldu. Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan tarafından karşılanan Özdağ, burada yaptığı konuşmada, Hak-İş'in, omurgalı sendikacılığın nasıl yapılacağını göstermiş bir kuruluş olduğunu ifade ederek, "Vesayetçilere karşı başkaldırısıyla tanıyoruz, hak arama müessesini meşru zeminlerde, hukuk zeminlerinde yapmasıyla biliyoruz kendilerini” dedi.

AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı olarak ziyaretlerine Hak-İş’ten başladığını dile getiren Özdağ, işçilerin özlük haklarından başlayarak ekonomik, sosyal, siyasi haklarını alma noktasındaki mücadelelerinde Hak-İş'in yanında olduklarını bildirdi. Özdağ, “Kendileriyle duygusal birlikteliğimiz var, aynı zamanda değerler noktasında birlikteliğimiz var. Geçmişten geleceğe uzanan hayallerimizde, ideallerimizde, ülkülerimizde birlikteliğimiz var” diye konuştu.

- "Taşeron işçilerin durumu ile çalışmalarımız sürüyor"

Özdağ, ikinci durağı Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay tarafından karşılandı. Hükümetin seçim öncesinde çeşitli vaatleri bulunduğunu ve taşeronlarla ilgili çalışma yapacaklarını söylediklerini belirten Özdağ, "Daha önce zaten sizlerin gayretleriyle bu taşeronların sendikalaşması konusunda ciddi çalışmalar yapılmıştı, ardından da taşeronların, asli işi yapanların işe alınması noktasında çalışma vaadimiz vardı. Şimdi onunla ilgili sizinle çalıştık, işverenle çalıştık, hükümet olarak, parti olarak çalıştık, buraya kadar getirdik. Nihai noktaya gelmek üzere inşallah, bakanlarımız çalışıyorlar" dedi.

Asgari ücrete ilişkin tüm partilerin vaatleri bulunduğunu, kendilerinin de asgari ücretin bin 300 liraya çıkarılması konusunda vaatte bulunduklarını söyleyen Özdağ, bu vaatlerini hayata geçirdiklerini anımsattı. Özdağ, “İnşallah bu tür şeyler çalışma barışına katkıda bulunacak. İnsan ne kadar çok ekonomik imkanlarla donatılırsa o kadar huzuru tesis eder, huzurlu ortamlarda çalışmış olur. Bu noktada inşallah yine çalışmalarımızı birlikte yapacağız” diye konuştu.

- Arslan: "Ücret sendikacılığı yapmıyoruz"

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ise görüşmede, konfederasyonlarının kuruluş felsefesinden vazgeçmeyerek zor süreçlerden bugünlere geldiklerini kaydetti. 40 yıllık tarihlerinin büyük bir mücadelenin başarı öyküsü olduğunu ifade eden Arslan, “Hem değerlerinizden vazgeçmeyeceksiniz hem yerli ve milli kalacaksınız hem de büyüyeceksiniz, sorunları çözeceksiniz. Hepsi gerçekten çok zor” diye konuştu.

Bu zorlukları aşarak bugünlere geldiklerini dile getiren Arslan, her alanda ülkeye ve çalışanlara katkı vermeye devam edeceklerini anlattı. Ücret sendikacılığı yapmadıklarını belirten Arslan, “Ülkemizde bir sorun varsa mutlaka Hak-İş’in söyleyecek sözü, ortaya koyacak çözümleri olmak zorunda" dedi.

Ülkedeki bütün sorunlara yönelik çözümler ürettiklerini, bunu yaparken de ülke bütünlüğüne, barışına, kardeşliğine, dayanışmasına, birlikteliğine yönelik adımlar atmayı temel felsefe olarak kabul ettiklerini anlatan Arslan, "Bunun için Hak-İş’in büyümesini Türkiye’nin büyümesi olarak görüyoruz, Hak-İş’in başarısını Türkiye’nin başarısı olarak görüyoruz” ifadesini kullandı.

- Atalay, çalışma hayatının sorunlarını gündeme getirdi

Çalışma hayatı ile ilgili olarak önlerinde, esnek çalışma, kiralık işçilik, iş ilişkileri, kıdem tazminatı gibi konuların olduğunu, bunların kendilerini sıkıntıya soktuğunu belirten Atalay, hafta sonu başkanlar kurulu toplantısı yaptıklarını ve çalışma hayatı ile ilgili tedirginliklerini imza kampanyasıyla kamuoyuna duyuracaklarını bildirdi.