Paris Saldırganı Abdüsselam’ın Yaralı Ele Geçirilmesi

Paris Saldırganı Abdüsselam’ın Yaralı Ele Geçirilmesi

Polisin düzenlediği operasyonda, Paris saldırılarının firari zanlısı Abdüsselam'ın yanı sıra dört kişi daha gözaltına alındı

BRÜKSEL (AA) - Belçika'nın başkenti Brüksel'in Molenbeek semtinde düzenlene operasyonda yaralı olarak ele geçirilen Paris saldırılarının firari zanlısı Salih Abdüsselam'ın yanı sıra dört kişinin daha gözaltına alındığı bildirildi.

Federal Savcılık Sözcüsü Thierry Werts, yaptığı açıklamada, gözaltına alınanlar arasında Abdüsselam'ı evine alan, aynı aileden üç kişinin de olduğunu belirtti.

Abdüsselam ve diğer bir şüphelinin operasyon sırasında hafif yaralandığını söyleyen Werts, barınak sağlamaktan tutuklanan üç kişinin Abdüsselam'ı nereden tanıdıklarına dair herhangi bir açıklama yapmadı.

Brüksel Savcılığı Sözcüsü Eric Van Der Sypt, soruşturmanın aralıksız sürdürüldüğünü kaydetti.

Van Der Sypt, Abdüsselam'ın üzerinde silah olmadığını ancak polisin ihtarına uymaması üzerine bacağına ateş edildiğini bildirdi.

Yaralı ele geçirilen, Brüksel doğumlu, 27 yaşındaki Abdüsselam, Paris saldırısında kendini havaya uçuran Brahim Abdüsselam'ın kardeşi olarak biliniyor. Abdüsselam'ın, saldırıların baş planlayıcısı olduğu öne sürülen Abdülhamid Abaaoud'un da çocukluk arkadaşı olduğu belirlenmişti.

DAEŞ üyeleri, 13 Kasım 2015'te Paris'te eş zamanlı saldırılar gerçekleştirmiş, olayda 130 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırının Brüksel'de Fransız ve Belçika vatandaşları tarafından planlandığı iddiası üzerine operasyonlar başlamış, 30'dan fazla kişi gözaltına alınmış, bunlardan 8'i tutuklanmıştı.

Ancak tüm operasyonlara rağmen, Paris saldırılarında yer aldıktan sonra Belçika'ya geri dönen Salah Abdüsselam bulunamamıştı.