''AKP'yi odunla kovalarlar''

''AKP'yi odunla kovalarlar''

MHP Kocaeli milletvekili adayı Türkkan'dan erken seçimlerle ilgili olarak ilginç bir iddiada bulundu.

Kocaeli'nde MHP'den milletvekilliği adaylığını koyan Lütfü Türkkan, Sözcü gazetesinden Nil Soysal'ın sorularını yanıtlarken AKP’nin 2 Kasım günü iktidar olabilecek oyu alamadığı takdirde, ‘yeniden seçim olur’ sözüne tepki gösterdi. MHP’li Türkkan “İktidar, halkı artık tehdit edemez” dedi… 

- 7 Haziran’da az farkla vekilliği kaybettiğiniz Kocaeli 2. sıradan yeniden adaysınız…
Aslında 7 Haziran gecesi geç saatlerde yastığa başımı koyarken seçimi kazanmıştım. Sabah öğrendim ki; yurtdışından gelen oylarla ben geriye düşmüşüm ve HDP adayı seçilmiş. Mesela Dilovası’nda HDP’nin yüzde 40 oy aldığı 17 sandıkta, MHP’ye sadece bir oy çıkmış! Bu mümkün değil. HDP’nin o ilde milletvekili çıkarmasını en çok AKP istedi. Kocaeli’nden seçilen HDP’li bakanın ilk icraatı; “Ermeni soykırımını tanıyoruz” demek oldu!

- MHP de 7 Haziran sonrası her şeye “Hayır” demesiyle hafızalara kazındı…
MHP’nin “Hayırcı” olduğunu kabul etmek mümkün değil. “Hayır” dememiz için bize bir teklif gelmesi gerekiyordu. AKP’nin MHP’ye getirdiği bir koalisyon teklifi yok. Başbakan’ın sunduğu teklif; azınlık hükümetine destek istemesiydi. Çıkan Meclis aritmetiğinde de, beğenirsiniz beğenmezsiniz 4 ayrı koalisyon modeli varken, sizin azınlık hükümetine destek istemeniz siyasi etiğe hiç uygun değil. 

- Ama CHP’ye de “Hayır” dediniz…
CHP ve MHP’nin koalisyonda bir arada olmalarına yetecek sayıda milletvekilleri yok. HDP’nin koalisyon ortağı olması, ya da dışarıdan destek vermesi lazım. Biz bunu mümkün görmüyoruz. Dilinden barış düşmeyen, ama elinden de tüfek eksik olmayan bir adamla terörü konuşamazsınız! CHP her şeye “Evet” dedi. Siyasette her şeye “Evet” demek makbul bir şey değildir. MHP her şeye “Evet” demez.

- AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, benzer sonuç çıkarsa yeniden seçim konuşulacağını söyledi. Böyle bir ihtimal var mı?
AKP’li bakan ve siyasilerden iç icraat anlatan var mı? Sadece tehdit ediyorlar. Ben Mehmet Ali Şahin’in bu sözlerini de bir tehdit olarak görüyorum. O da milleti başka türlü tehdit ediyor. Ancak Ahmet Davutoğlu da çok iyi bilir ki; 1 Kasım’dan sonra yeniden seçim diye milletin karşısına gittiğinde, millet onu odunla kovalar! Sadece Davutoğlu’nu da değil, bu söylediğim parlamentodaki bütün siyasi partiler için geçerli. Ama bu işin müsebbibi olan özellikle AKP olduğu için, her halde onları meşe odunuyla kovalar bu millet!

- Sandıktan çıkan sonuç değişmezse ne olacak?
1 Kasım’da yeniden bir koalisyon ihtimali olursa, parlamentoda bulunan bütün partiler, o koalisyonu kurmak için can hıraş koşarlar. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bakın; 7 Haziran sonrası koalisyonu kuracak her türlü aritmetik mevcutken, sadece ve sadece bir adamın inadı yüzünden 1 Kasım’da Türkiye yeniden seçime gidiyor. O bir kez daha şansını denemek istedi. Çünkü kurulacak her türlü koalisyon, ona kendisini bekleyen tehlikelerin yaklaştığını gösteriyor. Hiçbir koalisyon geçmişte yapılan yolsuzlukları ve hırsızlıkları saklama cüretini gösteremez. Şu veya bu şekilde bunların hepsi hakim karşısına çıkacak. Bu da bazı insanların tükenişi demektir. Bu tükenişi en iyi gören de, bu işin faili olan o bir numaralı kişidir. O bir numaralı, bu işin faili olan kişi, Türkiye’yi zorla seçime götürüyor. Ama bu oyunun maliyeti Türkiye’ye çok ağır oldu. Türkiye 102 cenazesinin yasını tutarken, cumhurbaşkanı böyle bir meselede bile insanları bir araya getiremedi.

24. dönem milletvekili olarak 4 yıl boyunca tek kuruş milletvekili maaşı almadığını, maaşının tamamını öğrencilere burs olarak verdiğini söyleyen MHP’li Lütfü Türkkan, “Emekli maaşımla birlikte şu ana kadar yaklaşık 1 milyon lira civarında bir para tutuyor bu. Gölcük’te 10 daire alırdım” dedi.

- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ortaya attığı 5. parti için ne diyeceksiniz?
Devlet Bahçeli’nin şu ana kadar öngördüğü şeylerin tamamı doğru çıktı. Bir tanesinde bile yanılmadı. Bu 5. parti söylemi de durup dururken ortaya çıkmadı. Bu laf; çok ciddi bilinen, duyulan, hissedilen bir meselenin kamuoyuna aktarılmasıdır. 5. parti işi, hemen 2 Kasım’dan sonra devreye girecektir diye düşünüyorum.
AKP ve Saadet Partisi’nden çıkabilir. Özellikle Mustafa Kamalak’la ilgili Saadet Partisi’nin tabanında ciddi sıkıntılar var. O cenahtan olabilir. Siyaset dışında kalmış bir sürü insan var. Onlardan da olabilir.