''Kimlik bilgilerini CHP’liler sızdırdı''

''Kimlik bilgilerini CHP’liler sızdırdı''

Başbakan Davutoğlu, katıldığı bir televizyon programında da gençlerin sorularını yanıtladı.

50 milyon kişinin kimlik bilgilerinin sızdırılmasıyla ilgili bir soru üzerine Davutoğlu, “Bakanlar Kurulu’nda çok detaylı ele aldık. Bir vilayetimizde ana muhalefet partilerimizdeki kişilere bu bilgiler veriliyor. Onlar da yapmaması gereken şekilde partiye veriyor. Bu yolla bunlar çıkıyor. 

Bu devletin herhangi bir mekanizmasından çıkmış değil. YSK’daki bilgiler dışarı çıkmış” yanıtını verdi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu ile ilgili çok tartışılan sözlerini de değerlendiren Davutoğlu, “İnsanlar dillerini buna alıştırmamalılar. Deyimler sözlüğüne bakmakla olmaz. karaman’daki olay hakkında ‘Bunu yapanlar alçaklardan alçaktır’ dedim. 

Kılıçdaroğlu, sanki bizden tepki gelmemiş gibi, o çocuklara kendi öz çocuğu gibi bakan kadının hukukunu yok etmiştir” dedi.

‘Kontrollü engellenir’

Başbakan, yaşanan terör olaylarından sonra sosyal medyaya getirilen yasakla ilgili de, “Dünyanın her yerinde terör olayları sonrası kontrollü engellemeler yapılabiliyor. O anda teröristlerin amaçlarını yaymak için de kullanılabiliyor. Onu engellemek içinde olabiliyor. Yasin Börü olayında sosyal medya kullanılarak eylem planlanması oldu. Bu sebeple bu yasaklar oluyor. Daha sonra normal düzene giriyor. Bu bir araç. Onu işlevselleştiricek olan kimse kullanıcılar. 

Bazı terör olaylarının organizasyonları şifreli bir şekilde sanal medya üzerinden yürütülüyor. Madem bu kadar genç bir arada toplandı bir WhatsApp grubu kurun. Arada bir haberleşiriz” diye konuştu.