11 vekilin dokunulmazlık fezlekesi Meclis'te

11 vekilin dokunulmazlık fezlekesi Meclis'te

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın da aralarında olduğu bazı milletvekillerine ait 11 dokunulmazlık dosyası Meclis'e sunuldu.

Meclis'e yeni dönemde, aralarında HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da olduğu bazı milletvekillerine ait 11 dosya geldi. Geçen dönemden devredenlerle birlikte toplam dokunulmazlık dosyası sayısı 330'a ulaştı.

HDP Eş Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Selahattin Demirtaş, HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel ve HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, CHP Konya Milletvekili Mustafa Hüsnü Bozkurt, CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen ile AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız'ın yasama dokunulmazlığının kaldırılması hakkında başbakanlık tezkereleri, TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu'na sevk edildi. CHP'li Eren Erdem ile ilgili dosyanın, Rus RT televizyonuna yaptığı açıklamalarla ilgili olmadığı öğrenildi. Yeni 11 dosya ile birlikte Meclis'teki toplam dokunulmazlık dosyası sayısı 330'a ulaştı. Bunun 319'unu ise 25. dönemden kalanlar oluşturuyor.