Ağıralioğlu Kılıçdaroğlu'na oy verecek mi? Canlı yayında açıkladı

Güncelleme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesinin ardından "Kılıçdaroğlu'na oy verip vermeyeceği"ne dair en çok merak edilen soruya canlı yayında yanıt verdi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, katıldığı canlı yayında 6'lı masadaki yaşananları ve HDP'nin desteğini değerlendirdi. Ağıralioğlu'ndan istifa ve Kılıçdaroğlu açıklaması geldi.

Geçtiğimiz günlerde 6'lı masa ve cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu hakkında ağır sözler sarf eden İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Habertürk'te Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladı.

İstifa etmeyeceğini açıklayan Yavuz Ağıralioğlu, 'İtirazım partime ve genel başkanıma yapılanlar' dedi.

Ağıralioğlu, "Ben endişemi ifade ettim. Kurucusu olduğumuz masada bize böyle davranan yarın güçlü olduğunda bize ne yapar endişesi duyuyorum. Helalleşmek metaforuyla milleti sarıp sarmalarsanız İYİ Parti ile de helalleşeceksiniz." dedi.

'Kılıçdaroğlu'na oy verecek misiniz?' sorusuna Ağıralioğlu, 'Genel Başkanın istişare sürecine dahil olduğu iradesini beyan ettiği işte mızıkçılık yapacak iradeyi temsil etmiyorum. Milletten duyduğumu masaya arz ediyorum. Oyların kırgın verileceğini, kızgın verileceğini hırpalanmış verileceğini duyulsun istiyorum'' ifadelerini kullandı.