AK Parti MYK'sında kriz! Erdoğan eleştirilere bu yanıtı verdi

AK Parti MYK'sında kriz! Erdoğan eleştirilere bu yanıtı verdi
Güncelleme:

Hürriyet gazetesinin AK Parti'ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen köşe yazarı Abdulkadir Selvi, AK Parti MYK toplantısında yaşanan "istifa" tartışmasını gündeme taşıdı.

Önce 31 Mart yerel seçimleri ardından da 23 Haziran yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminden mağlubiyetle ayrılan AK Parti'de, seçim sonrası gerçekleştirilen MYK toplantısında yaşananlar gün yüzüne çıktı.

Hürriyet gazetesinde Abdulkadir Selvi'nin imzasıyla yayınlanan yazıda, AK Parti MYK'da Erdoğan'a “Partinin kararları MYK’da konuşulabilseydi bunlar olmazdı” eleştirisinin geldiğini Erdoğan'ın da “Benim istişare ile karar almadığımı söylemek, şahsıma yapılmış bir hakarettir” diye karşılık verdiğini aktardı.

"MYK'da YSK’ya yapılan iptal başvurusunun doğru olmadığını savunanlardan 'Parti politikaları partinin yetkili kurullarında görüşülmüyor' diye bir kanaat olduğunu" söyleyen Selvi, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin'in yaptığı konuşmayı da yazısında okuyucuya aktardı.

Selvi'nin yazısına göre AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin AK Parti MYK toplantısında açık açık "istifa edelim" önerisini getiriyor.

Diğer yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkanı olarak en çok önem verdiği birimlerden olan Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam'ın kapsamlı bir analiz yaptığını belirten Selvi, Çam'ın MYK toplantısında “Kampanyamız kadınlarda ve gençlerde karşılık bulmuyor. AK Partililerin çocukları AK Parti’ye oy vermiyor” diye konuşuyor." ifadelerini kullandığını aktardı.

Abdulkadir Selvi'nin yazısının tamamı için...