AK Parti'den DSP'ye seçim teklifi; resmen açıklandı

AK Parti'den DSP'ye seçim teklifi; resmen açıklandı
Güncelleme:

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'ı ziyaret etti. Ziyaret sonrası yapılan açıklamada AK Partili Yıldırım, DSP'ye götürdükleri teklifi açıkladı.

Cumhur İttifakı'na Yeniden Refah Partisi'ni katan AK Parti, listelerin YSK'ya sunulmasından iki gün önce DSP'yi ziyaret etti. Görüşme sonrası AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, "seçimde beraber yol yürüyebileceğimizi düşündük." dedi. DSP Genel Başkanı Önder Aksakal da destek vermeye yeşil ışık yaktı.

Binali Yıldırım görüşme sonrası açıklama yaptı. Açıklamadan satır başları:

"DSP ile aynı hassasiyetlere sahip olduğumuzu bir kez daha teyit ettik. Yapılacak bu seçimler ülkemizin bölgede hükümranlığının ve güçlü yapısının devamıyla emperyal hedeflerin bir çekişmesi niteliğinde olacağını öngörüyoruz. Dış çevrelerde ortaya konan bir hakikat bu. Bu seçimlerde beraber yol yürüyebileceğimizi düşündük ve bu teklifi DSP'ye, sayın genel başkana ve arkadaşlarına ilettik. Kendileri değerlendirip ona göre hareket edeceğiz. Ziyaretimizin amacı budur.

Önder Aksakal'ın konuşmasından öne çıkanlar ise şöyle:

"14 Mayıs seçimleriyle ilgili görüş alışverişinde bulunduk. Teşekkür ediyoruz ziyaret için. Sayın Yıldırım ve Sayın Çelik DSP'nin birikimlerinin yeni dönemde TBMM'ye taşınması yönündeki görüşlerini bizlerle paylaştı. 14 Mayıs seçimleri terörden tamamen arınmış, ekonomik kalkınmasını yeniden planlamış, tam bağımsız Türkiye'nin yeniden inşası için bir vesile olacaktır.

Yerli ve milli değerleri kendilerinden bile önde tutanlarla küresel emperyalizmin taşeronları arasında bir seçim olacak. DSP, Türk devletlerine ve Türk milletine hizmet için ilkeli bir duruşla yoluna devam edecek. DSP, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turda sonuçlanması, devlet düzeninde istikrarın bozulmaması, dış mihrakların tertipleriyle Türkiye'de siyasi bir maceraya meydan verilmemesi için elinden geleni yapacak.

Saat 14'te başkanlık kurulumuzu toplantıya çağırdık. Dünkü ve bugünkü ziyaretleri değerlendirip halkımızla paylaşacağız. Sonrasında bizi misafir olarak kabul ederlerse bir ziyaret yapmayı planlıyoruz."