Avcılar Belediye Başkanı Benli hayvan katliamını affetmedi

Avcılar Belediye Başkanı Benli hayvan katliamını affetmedi
Güncelleme:

Avcılar'da beslediği kazlardan birisini kaçırarak öldürdüğünü öne sürdüğü köpeği av tüfeği ile vurarak öldüren şüpheli gözaltına alınırken Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli katliama sessiz kalmadı. Vahşetin yaşandığı çiftlik mühürlendi.

Avcılar'da beslediği kazlardan birisini kaçırarak öldürdüğünü öne sürdüğü köpeği av tüfeği ile vurarak öldüren şüpheli gözaltına alınmıştı.

Başkan Benli Harekete geçti

Bu arada olayın duyulmasının ardından Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli zabıta ekibiyle Akyol At Yetiştirme Merkezi’ne giderek burasını mühürledi.

Korkunç olayın duyulmasının ardından olay yerine giden Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, başta zabıta olmak üzere 3 müdürü ile birlikte Firuzköy'deki Şehit Ilgız Aykutlu Polis Merkezi'nde İlçe Emniyet Müdürü Bülent Yeşilyurt ile görüştükten sonra dışarıda yaptığı açıklamada, “Şahıs kendi şahsına ait olduğunu söylediği, kapısına gidildiğinde 'Burada kendi hayvanlarımı besliyorum' dediği çiftlikte bir köpeği öldürüyor, bir cana kıyıyor, adeta katlediyor. Ve bunu da çekiyor. Kazlarını da bir maddi değeri ile ifade ediyor. Bu da gösteriyor ki; ticari faaliyette bulunuyor. Bütün hayvanlar, canlılar onlar için maddi değerleri ile ölçülüyor. Bir köpeğin canına kıyabiliyor, bu şekilde duygularla çekip yayınlayabiliyor. Avcılar'da her canlı değerlidir, asla hiç kimse böyle duygularla veya kendi doğasına uygun davrandı diye canına kıyılamaz. Bunun için buradayız. Orada beslenen canlılar koruma altına alınacaktır. Bir cana kıyılmış olması, katledilen köpeğimiz için çok üzgünüz. Canlının kılına dokunması kimsenin yapacağı bir şey değildir. Bunun için karakoldayız" dedi.

HANDAN TOPRAK BENLİ: "AVCILAR'DA HİÇBİR CAN SAHİPSİZ DEĞİLDİR"

Sosyal medyada tepkilere yol açan olayla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, “Videosunda bir köpeğin canına kıyan şahsın paylaşımı üzerine Avcılar'da emniyet müdürlüğümüz harekete geçmiş ve şahsı gözaltına alıp Firüzköy Polis Merkezine getirdiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Ben derhal müdürlerimizle birlikte buraya intikal ettik. Şu anda emniyet ekiplerimiz ve biz müdürlüklerimizle buradayız. Şahıs kendi kapısına gittiğimizde "Ben burada ticaret yapmıyorum, kendi hayvanlarımı besliyorum"; dediği çiftlikte bir köpeği öldürüyor ve bir cana kıyıyor, adeta katlediyor. Bunu da kaydediyor. Kazları da ifade ederken onları maddi değerle ifade ediyor. Bu da gösteriyor ki ticari faaliyette bulunuyor. Bütün canlılar, hayvanlar maddi değerleriyle ölçülüyor ve bir köpeğin de canına kıyabiliyor. Onun için bu tür katliamlara karşı, bu tür insanlara karşı gereği yapılmak üzere hepimiz buradayız. Özellikle bizim bulunduğumuz kentte her canlı değerlidir. Asla hiç kimse böyle duygularla ya da kendince doğasına uygun davrandı diye bir canlının hayatına kıyamaz. Burada canlının kılına bile dokunmak kimsenin yapacağı bir şey değildir. Asla yapılmasına müsaade edilmeyecektir” diye konuştu.

İstanbul'da vahşet ! Beslediği kazı yedi diye öldürdüİstanbul'da vahşet ! Beslediği kazı yedi diye öldürdü

 

Seçiniz...