Bağcılarlı sağlık çalışanları Tıp Bayramı Programı’nda hasret giderdi

Bağcılarlı sağlık çalışanları Tıp Bayramı Programı’nda hasret giderdi

14 Mart Tıp Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Bağcılar’da da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Düzenlenen “Gönül Sofrası” adlı programa katılan hastane yöneticileri, doktorlar, hemşireler ve diğer tüm sağlık çalışanları bolca sohbet ederek hasret giderdi.

Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı’nda düzenlenen “14 Mart Tıp Bayramı Gönül Sofrası” programı Bağcılarlı sağlık çalışanlarını bir araya getirdi.

Programda bir konuşma yapan Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, dedesinin askerliğini sıhhiye eri olarak yaptığını belirtti. Çakır, dedesinin çevre köylere hizmet veren tek sağlık personeli olduğunu belirterek, “İğneye gelen yaşlıların iğnesinin enjektörünü ısıtırdı, gerektiğinde diş çekerdi.” diye konuştu. Ancak günümüzde çok şeylerin değiştiğini ifade eden Çakır, artık sağlık personeli sayısının arttığını ve imkanların çoğaldığını ifade etti. 112 sağlık hizmetlerinin yaylalara kadar çıktığını da ifade eden Çakır, son günlerde doktor, hemşire ve diğer sağlık personeline yönelik saldırıların arttığına dikkat çekti. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da sağlık çalışanlarının fedakarca görevlerini yapmasına dikkat çekti. 14 Mart Tıp Bayramı’nın sadece sağlık çalışanlarının değil, hastaların da kutlaması gereken bir bayram olduğunu ifade eden Çağırıcı, “Onları bir gün değil, her gün hatırlamalıyız.” dedi. Çağırıcı, sağlık çalışanlarının Balkan ve Çanakkale savaşları ile kurtuluş savaşında büyük fedakarlık gösterdiklerini ifade etti. “ dedi.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARI HER ZORLU ŞARTTA HİZMET VERİYOR”

Toplum Sağlığı Başkanı Dr. Hülya Zengin Tiryaki ise hekimlerin insan sağlığının güvencesi olduklarını kaydetti. Tiryaki, “İnsan sağlığı ile varlığını sürdürebilir. Asıl olan insan hayatıdır. İnsanların sağlıklarını emanet ettikleri çalışanlar olarak onlara şifa sunan eller olmaktan gurur duyuyoruz.” dedi. Bağcılar ilçe Sağlık Müdürü Dr. Arzu Aydınlı ise Tıp Bayramı’nın ilk kez 1. Dünya Savaşı sırasında tıp öğrencileri ile doktorlar tarafından işgal güçlerini protesto etmek amacıyla düzenlendiğini kaydetti. Sağlık hizmetlerinin insan odaklı olduğunun altını çizen Aydınlı, sağlık üretmenin ve ihtiyaçları karşılamanın büyük emek ve istikrar gerektirdiğini sözlerine ekledi.

“İSTANBUL’UN İŞGALİ PROTESTO EDİLDİ”

İl Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Mustafa Özdemir de İstanbul’un 1919 yılında işgal edilmesine tepki olarak 14 Mart’ta tıp bayramının kutlandığını kaydederek, “Tıbbiye öğrencileri ve doktorlar kurtuluş savaşı sırasında işgal güçlerinin depolarından aldıkları silahları Anadolu’ya gönderdiler. Vatanın kurtuluşu için çalıştılar. Günümüzde de yine olağanüstü şartlarda bile hizmet vermeye devam ediyorlar.” şeklinde konuştu. Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. Savaş Başar Kartal da TBMM’de hazırlanan yasa tasarısına göre sağlıkçılara şiddet uygulayanların anında gözaltına alınacağının yer aldığını ifade etti. Kartal, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’ya sağlık çalışanlarına verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Programa katılan davetliler birbirleriyle hasret giderirken bolca sohbet etti. Programa AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, doktorlar, hemşireler ve diğer sağlık çalışanları katıldı.