Bahçeli-Özel görüşmesinin detayları belli oldu

Güncelleme:

CHP lideri Özgür Özel ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bir araya geldi. İki liderin görüşmesi 40 dakika sürdü. Özel görüşmenin detaylarını grup toplantısında açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) TBMM Grubu'nu ziyaret ederek MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldi.

Görüşmenin baş başa olması talebinin Bahçeli’den geldiği öğrenildi. Özel, Bahçeli’ye tesbih ve mesir macunu hediye etti, Bahçeli de tabak hediye etti.

CHP lideri Özgür Özel ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bir araya geldi. İki liderin görüşmesi 40 dakika sürdü.

CHP lideri Özgür Özel ve Bahçeli'nin TBMM'deki görüşmesi yaklaşık 40 dakikanın ardından sonra erdi.

Görüşme sonrası ortak bir açıklama olmadı. MHP lideri Devlet Bahçeli, "Açıklamayı Genel Başkan Özel yapacak" dedi.

Özel’e Bahçeli’nin makam odasının kapısına kadar CHP Meclis İdare Amiri Uğur Bayraktutan, CHP Grup Başkanvekilleri Gökhan Günaydın, Ali Mahir Başarır ile bazı CHP milletvekilleri eşlik etti. Bahçeli, Özel’i karşılarken yanında Meclis Başkanvekili Celal Adan, Meclis İdare Amiri Sermet Atay ve Grup Başkanvekili Erkan Akçay vardı.

Genel Başkanlar düzeyinde en son ikili görüşme 2017 yılında yapılmıştı.

CHP lideri Özgür Özel ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bir araya geldi. İki liderin görüşmesi 40 dakika sürdü.

ÖZGÜR ÖZEL: OLUMLU VE VERİMLİ GEÇTİ

Görüşme sonrası CHP'nin grup toplantısında konuşan Genel Başkan Özgür Özel, "Sayın Bahçeli ile yaptığımız görüşme gayet olumlu ve verimli geçti" dedi.

Görüşmede asgari ücrete zam talebini, temmuzda zam yapılmasını gerektiğini konuştuklarını belirten Özel, masadaki konu başlıklarını da madde madde sıraladı.

"DIŞ POLİTİKAYI NASIL GÖRDÜĞÜMÜZÜ ANLATTIK"

Özel, "Seçim sonuçlarını samimiyetle görüştük. Dış politikada Filistin-Kıbrıs konusu başta olmak üzere Türkiye'nin tüm dış politikasını hangi gözle gördüğümüzü kendisiyle paylaşma, CHP'nin burada bir ana muhalefet partisi olduğunu milletimiz yapılacak ilk seçimlerde başka bir görev verene kadar ana muhalefet partisi olduğumuzu ancak yurt dışında Türkiye'nin partisi olduğumuzun altını bir kez daha çizdim.

"UZMAN ÇAVUŞLARIN SORUNLARI DA MASADAYDI"

Atanmayan öğretmenlerden staj mağdurlarına, kademeli emeklilikten uzman çavuşların sorunlarına kadar pek çok konuda görüş alışverişinde bulunduk.

"KENDİSİNİ DİKKATLE DİNLEYİP NOT ALDIK"

28 Şubat tutuklarından AYM kararlarına uyulmamasına kadar duyduğumuz tüm endişeleri konuştuk. Kendilerinin pek çok husustaki olumlu katkıları ve elbette farklı düşündüğü konuları dikkatle dinledik, not aldık" ifadelerini kullandı.

CHP lideri Özgür Özel ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bir araya geldi.

ÖZEL GEÇEN HAFTA DA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞTÜ

Ankara bir süredir, kritik görüşmelere ev sahipliği yapıyor.

Özel, geçtiğimiz hafta perşembe günü AK Parti Genel Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etmişti.

Erdoğan'ın da CHP'ye iade-i ziyarette bulunacağı bildirilmişti.