Başbakan Yıldırım'dan çok önemli açıklamalar

Başbakan Yıldırım'dan çok önemli açıklamalar
Güncelleme:

Başbakan Binali Yıldırım, Jandarma Genel Komutanlığında Asayiş ve Terörle Mücadele Değerlendirme Toplantısı'nda konuşuyor.

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'da, Jandarma Genel Komutanlığı'nda Asayiş ve Terörle Mücadele Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu.

Başbakan Yıldırım, savunma sanayisinde yüzde 65 seviyesinde yerli ve milli imkan ve kabiliyete ulaşıldığını belirterek, "Savunma sanayimizin toplam proje sayısı 66'dan 553'e çıkmış, toplam proje bedeli de 5 milyar dolardan 60 milyar doların üzerine çıkmıştır. Savunma sanayi sektör cirosu 1 milyar dolardan 6 milyar dolara erişmiştir" dedi.

Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''(15 Temmuz darbe girişimi) İnsanları gözlerini hiç kırpmadan bu alçaklar katlettiler yaraladılar ortalığı yakıp yıkıp kasıp kavurdular. Demokrasimize adeta kurşun sıktılar. Örgüt mensupları maalesef asker kılığına girmiş birer terörist olarak milletin üzerine bomba yağdırmaktan bile haya etmemişlerdir. Terörle mücadelede savunma değil taarruz esastır.

''BÖLGEMİZ HAREKETLİ DİNAMİK FAY HATLARI SÜREKLİ ÇALIŞAN BİR BÖLGE''

Bölgemiz zor bir bölge. Bu bölgede ayakta kalmak kolay bir iş değil. Hareketli dinamik fay hatları sürekli çalışan bir bölge. Bu bölgede birçok ülkelerin hesapları emelleri var. Dünyanın hiçbir yerinde aynı anda 3 terör örgütüyle etkin mücadele eden başka ülke yok. PKK terör örgütünün bir daha belini doğrultmasına imkan yoktur.

''PKK'NIN YURTİÇİNDEKİ FAALİYETLERİNİN SONLANDIRILMASINA ÇOK AZ KALDI''

Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz. PKK terör örgütünün bir daha belini doğrultmasına imkan yoktur. Artık terör örgütünün yurtiçindeki faaliyetlerinin sonlandırılmasına çok az bir şey kalmıştır. Gerek jandarmamız gerek polisimiz gerek güvenlik korucularımız ve Silahlı Kuvvetler mensuplarımızın asla kış uykusuna yatmak gibi bir niyeti yoktur. Yurdun her köşesinde, dağda, şehirde, bayırda amansız bir takiple bu alçakları, kış yapılanmasına fırsat vermeden, göz açtırmadan bulundukları yerde imha etmek için her türlü çabayı, gayreti göstermektedir.

''FETÖ KÜRESEL GÜÇLERİN KONTROLÜNE GİRMİŞ KANLI BİR TERÖR ÖRGÜTÜDÜR''

FETÖ küresel güçlerin kontrolüne girmiş ve hedefleri doğrultusunda her türlü alçakça çalışmayı yapmaktan hicap duymayan kanlı bir terör örgütüdür. Küresel anlamda da bu örgütün (FETÖ), ülkemizin menfaatlerine karşı her türlü işbirliğini yapmaktan zerre kadar imtina etmediğini de bugünlerde birçok ülkede görmekteyiz. O bakımdan önümüzde zorlu bir mücadele var ama bu mücadelede şunu rahatlıkla görüyoruz, inisiyatif, üstünlük devletin elindedir.

''SAVUNMA SANAYİMİZDE TOPLAM PROJE BEDELİ 60 MİLYAR DOLARIN ÜZERİNE ÇIKTI''

Savunma sanayimizin toplam proje sayısı 66'dan 553'e çıkmış, toplam proje bedeli de 5 milyar dolardan 60 milyar doların üzerine çıkmıştır. Savunma sanayi sektör cirosu 1 milyar dolardan 6 milyar dolara erişmiştir.''

 

 

Seçiniz...