Bayram rekoru Mustafa Sarıgül'de: 15 bin kişiyle tokalaştı

Bayram rekoru Mustafa Sarıgül'de: 15 bin kişiyle tokalaştı
Güncelleme:

Kurban Bayramı için Erzincan'a gelenleri şehrin girişinde trafik polisleriyle birlikte karşılayan CHP milletvekili Mustafa Sarıgül, bayram boyunca 15 bin kişi ile tokalaştı.

CHP'den milletvekili seçilerek Meclis'e giren Mustafa Sarıgül, Kurban Bayramı için Erzincan'a gelenleri şehrin girişinde trafik polisleriyle birlikte karşıladı.

Araçlarıyla kontrol noktasını geçen vatandaşlarla tek tek tokalaşan CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'ü karşılarında görenler büyük şaşkınlık yaşadı.

 Bayramda "tokalaşma rekoru" kıran Sarıgül Kurban Bayramı bayramı sürecini şu sözlerle değerlendirdi:

Siyasetçi gücünü ve desteğini halktan almalıdır. Halk, kendisine yakın olan, kendisini anlayan, dinleyen, iyi gününde, kötü gününde yakınında olan siyasetçiye destek verir.

Siyaset, halkı sevmeden, halka yakın olmadan yapılamaz.

Ben bu kadar badireye rağmen siyasette var olmamı önce Allah’ıma sonra halkıma borçluyum.

Genç bir milletvekiliydim. TBMM’de en çok ziyaretçisi olan rahmetli Kamer Genç ve bendim.

Şişli Belediye Başkanlığı yaptığım dönemde hiçbir dini bayramda Şişli dışına çıkmadım. Hepsinde Şişlililerle birlikte oldum.

ARİFE GÜNÜ ERZİNCAN’A GELDİM

Yıllar sonra baba ocağım, ana toprağım Erzincan’dan milletvekili seçildim. Milletvekili olduktan sonraki ilk dini bayramım bu Kurban Bayramı’ydı.

Arife gününden Erzincan’a geldim.

Valiliğimiz ve Belediye Başkanlığı tarafından belediye binasında düzenlenen toplu bayramlaşma programına katıldım.

Bayram namazını Terzibaba Camisinde kıldım. Ben her bayram namazı sonrasında anne ve babamın kabrini ziyaret ederdim. İlk kez bu bayramda kabirlerine gidemedim ama eminim ki onlarda benim Erzincan’da olmamdan gurur duydular.

ERZİNCAN’DA GÜZEL BİR BAYRAM YAŞADIK

Erzincan’da hiçbir siyasi parti farkı gözetmeden bütün siyasi partilerle bayramlaştım.

Taksi duraklarımızı ziyaret ettim onlarla bayramlaştım.

Otlukbeli, Çayırlı, Tercan, Refahiye, Kemah, Mercan, Ulalar, Altınbaşak, Kargın, Kuruçay ve Kılıç’a gittim.

Köyleri ziyaret ettim. Köy şenliklerine katıldım.

AK Parti Genel Başkanvekili hemşerimiz Binali Yıldırım ve ailesi tarafından Erzincan'ın Refahiye ilçesinde yaptırılan Yıldırım Ailesi Cami ve Külliyesi'nin açılışına katıldım.

2600 Km yol yaptım, binlerce hemşerimle tokalaştım, fotoğraf çektirdim.

Erzincan’da güzel bir bayram yaşadık, can Erzincanlılarla kucaklaştık, sevgiyi ve saygıyı artırdık. Hemşerilik duygusunu paylaştık.

ERZİNCAN’IMIZA İLGİ ARTTI

Bayram münasebetiyle Türkiye'nin dört bir yanından Can Erzincan’ımıza misafirlerimiz geldi. Beni aradılar, mesaj attılar buluşmak istediler. Buluştuk, can Erzincan’ı konuştuk. Bu da beni olağan üstü mutlu etti.

Birçoğu Erzincan’a ilk defa geldiklerini ve can Erzincan'ı televizyonlarda anlatmamdan etkilendiklerini söylediler.

Tulum peyniri, ceviz, bal, Erzincan pekmezi satan esnafımızın bayramda yüzü güldü. Marketler, bakkallar, restoranlar iyi iş yaptı. Bütün oteller %100 kapasite ile doldu.

Erzincan’ımızın tarihi doğal güzelliklerini anlattıkça Erzincan’ımıza ilginin arttığı görülüyor. Bunu yapmaya devam edeceğim.

Erzincan esnafımıza ve can Erzincanlılara çok teşekkür ediyorum, dışardan gelen konuklarımıza çok iyi davrandılar. Özellikle kamu kurum ve kuruluşlarımız, emniyetimiz, belediyemiz son derece güler yüzlü bir çalışma yaptı.

ERZİNCAN DIŞINA ÇIKANLARI BEKLİYORUM

Benim bayramım bitmedi. Pazartesi günü kamu kurum ve kuruluşlarına giderek kurum amirleriyle ve çalışanlarla bayramlaşacağım.

Erzincan dışına çıkan hemşerilerim dönecekler onlarla bayramlaşacağım.