Belediye Başkanı'na büyük şok !

Belediye Başkanı'na büyük şok !

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Kışanak hakkında 1 ile 5 yıl arasında hapis cezası isteniyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Kışanak hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından  hazırlanan iddianame, Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, Yenişehir ilçesi İstasyon Meydanı'nda, 8 Mart'ta  Valiliğin izniyle, "Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla düzenlenen etkinliğe,  HDP'nin seçim otobüsü ile 400 kişilik bir grubun yürüyüş yaparak ve çeşitli sloganlar atarak geldiği belirtildi.

Kışanak'ın da katıldığı mitingin başlangıcında, PKK/KCK terör örgütünü  övücü nitelikte olan "Ey Düşman" isimli sözde "marş" çalındığı ifade edilen  iddianamede, etkinlik alanında bulunan grubun zafer işareti yaptığı, saygı duruşunda bulunarak sözde marşa eşlik ettiğine yer verildi.

İddianamede, Kışanak'ın etkinlikte yaptığı konuşmada, Abdullah  Öcalan'dan "öncü", ölen terör örgütü mensuplarından "şehit yoldaşlarımız" olarak  bahsettiği aktarılarak, şunlar kaydedildi:

"Kışanak, mitingin yapıldığı meydana ilişkin, 'Kürdistan'ın kalbi' ibaresini kullanmıştır. Silahlı terör örgütüne katılıp dağda bulunan örgüt üyesi  kadınlar için övücü mahiyette 'dağda direndiler' ifadelerini kullanmıştır. Silahlı terör örgütünün kurucusu Öcalan'ın görüş ve düşüncelerinin toplum içinde  benimsenmesi ve kökleşmesini telkin ve teşvik edecek şekilde konuşma yaptığı  anlaşılmıştır. Şüphelinin konumu, hitap edilen kitle tarafından algılanma biçimi  dikkate alındığında suçun düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında kabul  edilemeyeceği, bu nedenle şüphelinin üzerine atılı 'PKK terör örgütü  propagandasını yapmak' suçunu işlediği anlaşılmıştır."

Gültan Kışanak'ın "terör örgütünü ve Öcalan'ı övücü mahiyette marşların çalındığı, ölen örgüt üyelerinin fotoğraflarının bulunduğu bez  parçalarının ve pankartlarının açılıp taşındığı, terör örgütünün propagandasına  dönüştürülen etkinliğe katılarak söz konusu konuşmayı yaptığı" belirtilen  iddianamede, Kışanak hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 1  yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istendi.