Beşiktaş aday adayı Öztopaloğlu: ''Beşiktaş sana söz bahar yine gelecek''

Beşiktaş aday adayı Öztopaloğlu: ''Beşiktaş sana söz  bahar yine gelecek''
Güncelleme:

CHP’den Beşiktaş aday adayı olan Merve Öztopaloğlu, Haber3.com’un soruları yanıtlarken, projelerini anlattı ve “ Beşiktaş’a bahar yine gelecek.” dedi.

CHP’de adaylık için kıran kırana bir yarış sürerken, Beşiktaş’ta bu aşamada önde gözüken aday olan Merve Öztopaloğu, haber3.com’un sorularını yanıtladı.

Merve Hanım, İstanbul’un en gözde ilçelerinden biri olan Beşiktaş’a belediye başkanı olmak için aday olduğunuzu açıkladınız. Neden belediye başkanı olmak istediniz?  

Öncelikle bana kendimi anlatma ve Beşiktaş ile ilgili vizyonumu değerli okurlarınızla paylaşma fırsatı verdiğiniz için size çok teşekkür ederim.

Beşiktaş Belediyesi’nin insan odaklı, kültürel ve sosyal alanda başaracağı işler; ülkemizin de çehresine katkı sağlayacak ve örnek teşkil edecektir.

Hukukçu ve halktan biri olarak, Beşiktaşlı olmanın bana yüklediği sorumluluk gereği Beşiktaş Belediyesi’ni Türkiye’nin örnek ve imrenilen belediyesi yapmak için aday oldum.

Katılımcı belediyecelik anlayışıyla, toplumun tüm kesimlerinin yönetimde söz sahibi olmasını sağlayacağız. Belediye hizmetlerini bu temellere oturtacağımız için toplumun tüm kesimleri yönetimde kendilerini bulacaklar.

 Herkesin gözünün üstünde olduğu Beşiktaş gibi bir ilçede insanlara iyi hizmet etmek ve herkesi mutlu etmek kolay olmayacaktır. Başarılı olacağınıza inanıyor musunuz?

Elimizde tüm mahallelerin, sokakların, hatta apartman ve sitelerin sorunları ve analizleri mevcuttur. İşinde profesyonel, yaratıcı ve yetenekli bir ekiple bir süredir ciddi bir şekilde yapısal ve sosyal projeler geliştiriyoruz. İlçemizin tüm sorunlarını ve Beşiktaş’ın tüm nüanslarını detaylı bir şekilde ele alıyoruz.

Sorunları çözülmüş, çehresi güzelleşmiş, marka değeri ve imajı tekrar Belediyecilikle ilgili sorularımızı sormaya devam edeceğiz ama önce okurlarımızın sizi tanıyabilmeleri için kendinizden bahsedebilir misiniz? 

1982 yılında İstanbul’da doğdum. Aslen Artvin Hopalıyım. FMV Işık Lisesi’nde okudum ve ardından İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakultesi’ni kazandım. Bilgi Üniversitesi’nde öğrenciyken, kadınlara destek amaçlı Hukuk Kliniği çalışmaları bünyesinde yer aldım.

Mezun olduktan sonra İstanbul Barosu’na kayıt olarak avukatlık yapmaya başladım. İyi derecede İngilizce biliyorum, evliyim ve Deniz isminde harika bir kızım var.

Ailemden aldığım öz eğitim ile sosyal demokrat siyaset anlayışını ve Parti terbiyesini özümseyerek 2005 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’nin Beşiktaş örgütüne üye oldum. İlçemizde ve İl örgütümüzde çeşitli yöneticilik pozisyonlarında görev aldım.

İl ve ilçede çeşitli yöneticik pozisyonları üstlendikten sonra Beşiktaş Belediyesi meclis üyesi ve başkan yardımcılığı görevlerini üstlendim.

Beşiktaş belediye başkanı farklı gerekçelerle görevden alındı. Beşiktaşlılar size neden oy versinler, sizin farkınız nedir?

Olaya bir hukukçu olarak, evrensel hukuk ilkesi - masumiyet karinesi açısından bakıyorum. Masumiyet karinesi gereği suçluluğu ispat oluncaya kadar yargılanan herkes masumdur! Yaşanan bu durum bizleri de üzüyor. Bu anlamda Partimin pozisyonuna ve kararlarına saygı duyarak, onları takipetmek ve yönetimin yönlendirmelerine uygun hareket etmek istiyorum. Ben genç, parti disiplinine sadık biri olarak yeni bir yüz olarak  “Beşiktaş söz sana yine baharlar gelecek’ sloganıyla”  yola çıktım.Projelerimiz ve samimi iletişimlerimiz sayesinde ciddi bir seçim başarısı elde etmek istiyorum. Bu anlayışa Beşiktaşlıların çıktığımız bu yolda bizlere sahip çıkacağına ve bizi destekleyeceklerine yürekten inanıyorum.

Kampanya çalışmalarınız ve Proje çalışmalarınız nasıl gidiyor?

Kampanyamız günden güne ivme kazanıyor . Her gün yeni gönüllüler ve uzman çalışma arkadaşları sürece dahil oluyor. Herkesin enerjisi, azmi o kadar yüksek ki hayatımın en onurlu, en gururlu günlerini yaşıyorum. Bu enerjimiz ve heyecanımız seçimde son bulmayacak aksine sonrasında dayükselerek devam edecek.

Yılmaz Büyükerşen başta olmak üzere başarılı belediye başkanlarının çalışmalarına katılmış ve onların proje hazırlık aşamalarında yer almış arkadaşlarla çalışıyoruz. Bir kadın olarak Yılmaz Hoca gibi başarılarımla adımdan söz ettirebilirsem bu, Beşiktaş için olduğu gibi Türkiye için de müthiş bir model olacak. 

Projelerimizin hazırlanmasında uzman akademisyenler, sivil toplum kuruluşları, mimarlar ve şehir planlama uzmanlarıyla işbirliği yapıyoruz. Projelerimizin bilimsel araştırmalara dayalı evrensel standartlarda olması ve fark yaratmasi için hummalı bir çalışma yürütüyoruz.

Biz Beşiktaş’ın sadece Türkiye’deki değil; uluslararası imajını da düşünüyoruz. Beşiktaş’ın marka değerinin uluslararası açıdan ele alınması ve taşınacağı nokta İstanbul’un da Türkiye’nin de ve tabii Partimizin de imajına pozitif etki edecektir. 

Uluslararası alanda Beşiktaş’ın marka değerinin artması Beşiktaş’ta yaşayanlara da direk olarak etki edecektir.

Zaman Ayırdığınız için çok teşekkür ederiz.

Ben teşekkür ederim, konuğunuz olmaktan onur duydum.