Beşir Atalay kesin konuştu

Beşir Atalay kesin konuştu

AK Parti Sözcüsü Atalay, AK Parti'nin rahat bir şekilde iktidar olacağını söyledi.

AK Parti Sözücüsü Beşir Atalay kamuoyu araştırmalarına göre rahat bir şekilde iktidar olacaklarını vurguladı. 22 Mayıs'ta Ordu-Giresun havalimanı ile 26 Mayıs'taki Hakkari Yüksekova'daki havalimanı açılışını Cumhurbaşkanı ve Başbakanın birlikte yapacağını söyleyen Atalay ayrıca son haftada sürprizlerinin olacağını belirtti.

AK Parti Sözücüsü Beşir Atalay, 22 Mayıs'ta Ordu-Giresun havalimanı ile 26 Mayıs'takiHakkari Yüksekova'daki havalimanı açılışını Cumhurbaşkanı ve Başbakanın birlikte yapacağını söyledi. Kamuoyu araştırmalarına göre rahat bir şekilde iktidar olacaklarını söyleyen Atalay, ayrıca son haftada sürprizlerinin olacağını belirtti.

Çözüm süreci ile ilgili olarak ise Atalay, "Hükümetimizin ve partimizin tavrında değişiklik yok. Süreci başlatan biziz, yürütecek olan da biziz. HDP'nin tavrında kesin bir dönüş var. HDP, bir türlü şiddetten ayrılamıyor. Bu ruh ikizini en çok Selahattin Demirtaş'ta görüyorum. Şiddetle siyasette yakınlık en çok Demirtaş'ta. Süreci yönetenler daha sorumlu konuşmalı. Sırrı SüreyyaÖnder çok sorumsuz konuşuyor. HDP'nin şiddetten ayrılmayacağı görünüyor" dedi.

Cumhurbaşkanının 'masa yok' sözü için çözüm sürecinde Cumhurbaşkanımızın çok emeği var. Cumhurbaşkanımızın Sözlerini yorumlamak istemem. Biz çözüm sürecini inşa etmek için her türlü diyaloğa başvururuz" ifadesini kullandı. "Sosyal medyayı en iyi biz kullanıyoruz" diyen Atalay, "Bugün(yarın) İstanbul'da Yeni Türkiye Dijital Ofisi'ni açacaklarını söyledi. Atalay, "Yurtiçinde-yurtdışında paralel yapı dahil Ak Parti karşısında çalışıyor" diye konuştu. Dini, seçim kampanyasına CHP ve HDP kattığını belirten Atalay, "Biri din derslerini kaldırma, biri imam hatipleri kaldıracak olan zorunlu eğitim ve Kabe tartışmasıyla... Cumhurbaşkanımız ise ilk defaDiyanet tarafında basılan Kürtçe Kuran-ı Kerim'i gösterdi" şeklinde konuştu. Ayrıca Atalay, "HDP barajı aşsa da aşmasa da çok rahat bir hükümet görünüyor" dedi.