CHP'li vekilden Belçika'daki patlama için olay tweet !

CHP'li vekilden Belçika'daki patlama için olay tweet !

CHP'li vekil Gaye Uslu, Belçika'daki terör saldırılarının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın patlamadan 2 gün önce Belçika'yı tehdit ettiğini söyledi.

CHP Eskişehir Milletvekili ve Eskişehir Tabip Odası Onur Kurulu Üyesi Prof. Dr. Gaye Uslu, Belçika'da art arda meydana gelen patlamalar için Twitter hesabından açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2 gün önce Brüksel'i tehdit ettiğini söyleyen Gaye Uslu'nun mesajı olay oldu.

k_7851.jpg

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Brüksel'de meydana gelen 3 saldırıdan sadece 4 gün önce, "Brüksel'de veya AB'nin herhangi bir şehrinde bu bombalarının patlamaması için hiçbir sebep yok. Mayın tarlasında dans etmek gibidir bu. Ayağınızın ne zaman mayına basacağını bilemezsiniz ancak bunun kaçınılmaz bir son olduğu da bellidir. Koynunuzda yılan besliyorsunuz. Beslediğiniz o yılan her an sizi de sokabilir. Türkiye'de paylayan bombaların size bir şey ifade etmediği olabilir. Sizin şehirlerinde patladığında bizim ne hissettiğimizi anlayacaksınız, ancak çok geç olacak" ifadelerini kullanmıştı.

Avrupa ülkelerini terör konusunda uyaran ve sert eleştirilerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Başta batı ülkeleri olmak üzere pek çok devlet hala bu örgütlere karşı ilkeli bir tavır ortaya koyamıyor. Belçika'da bugün toplantı var. Bürükselde bugün toplantı var. Toplantının yapıldığı binanın hemen arkasında bölücü terör örgütü PKK'yı terör örgütü olarak ilan eden ülkelerden Belçika, onların paçavralarını dalgalandırmak suretiyle izin veriyor" dedi. Erdoğan, bu ülkelerin dürüst ve samimi davranmadıklarını da belirterek, şöyle dedi:

"Bunlara ikircikli davranıyorlar. Bugün güya indirmişler, oradaki posterlere kaldırmışlar. Kime anlatıyorsunuz ya. Dürüst olun dürüst samimi olun. Bunlara aldanacak bir Türkiye yok, bir Türk milleti yok, bunu biliniz. Bunun adı teröre teslim olmaktır. Bunlar teröre teslim oldular. İşte Ankara'da patlayan bombanın, şehrin ortasında terör örgütüne şov yapma imkanının sağlandığı Brüksel'de ya da Avrupa'nın herhangi biri yerinde patlamaması için hiçbir sebep yok. Bu açık gerçeği rağmen AB ülkelerinin, hala aymazlık içinde hareket ediyor olmaları, mayın tarlasında dans ediyor gibidir. Ne zaman mayına basacağını bilemezsiniz. Ama bunun kaçınılmaz bir son olduğunu bilinmelidir. Buradan bir kez daha terör örgütlerine doğrudan ya da dolaylı olarak kucak açan, destek veren ülkelere sesleniyorum. Koynunuzda yılan besliyorsunuz. Beslediğiniz o yılan her an sizi de sokabilir. Türkiye'de patlayan bombaları, televizyon ekranlarından seyretmek sizin bir şeyler ifade etmiyor olabilir. Aynı bombalar, sizin şehirlerinizde patlamaya başladığınızda bizim ne hissettiğimiz, mutlaka anlayacaksınız. Ama o zaman her şey çok geç olacak. Kendi ülkenizi hedef aldığında izin vermeyeceğiniz ama sırf Türkiye'yi hedef aldığı için desteklemekten vazgeçin. Ülkenizde bir bombalı saldırı olduğunda ve sizin bir milletvekiliniz, o intihar eylemcisinin taziyesine gittiğinde ona karşı neler yapabileceğinizi çok iyi biliyorum. Aynı şekilde ülkenizde akademisyen, gazeteci, STK temsilcisi sıfatıyla ülkenizin birliğine bütünlüğünü yönelik eylem yapan, terör örgütüne destek verdiğinde sizin tavrınızın ne olacağını gayet iyi kestiririz."