CHP'liler için ''bunları asmak şart'' diyen AK Partili isim görevden alındı

CHP'liler için ''bunları asmak şart'' diyen AK Partili isim görevden alındı
Güncelleme:

CHP'yi "Lanet bir parti" olarak nitelendirip "Bunları asmak şart" paylaşımı yapan AK Partili Akçakale Belediye Başkan Yardımcısı Navi Çokan görevden alındı. CHP'li Mahmut Tanal, Çokan'ın 'CHP'lilere hakaret ederek, tehditler yönelten' paylaşımları için Şanlıurfa Valisi'ne seslenerek gereğinin yapılması çağrısında bulunmuştu.

Şanlıurfa'da Akçakale Belediyesi, Belediye Başkan Yardımcısı Navi Çokan'ın görevden alındığını duyurdu.

Belediyenin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda "Kamuoyu gündeminde yer alan belediye personelimizin talihsiz beyanatı ile ilgili konu adlı makamlara intikal etmiştir. Soruşturmanın selameti için personelimizi başkan yardımcılığı görevinden almış bulunmaktayız.

Konu ile ilgili olarak adli makamların kararını beklenmektedir. Nefret ve ırkçılık söylemini kim söylerse söylesin tasvip etmemiz mümkün değildir" ifadeleri kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

Şanlıurfa'da AK Partili Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya'nın yardımcısı olan Navi Çokan, sosyal medya hesabından "Bu ülkeye atandığı günden beri, bu ülkenin insanına dayatmacı politikalarını her fırsatta sürdürmeye devam eden CHP gibi bir lanet parti yer yüzünde var mıdır? Bu sefer ciğerlerimizi hedef alan politikalar peşinde. Bunları asmak şart. Hiçbir zaman halkı dinlemediler. Hep zoraki, hep zoraki" paylaşımda bulunmuştu.

Paylaşımın ardından CHP milletvekili Aziz Aydınlık ve İl Başkanı Hayrettin Cidir'in de aralarında bulunduğu bir grup önce suç duyurusunda bulunmuştu.