Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Pahalılığı adım adım çözüyoruz''

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hayat pahalılığı meselesini adım adım çözüme ulaştırıyoruz, düşük faiz politikamızın enflasyondaki etkisini daha güçlü göreceğiz. İlk 10 ekonomisi arasına dahil edene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Haliç Kongre Merkezi’nde Türkiye İnovasyon Haftası İnovalig Şampiyonları Ödül Töreni’nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar:

Türkiye’nin geleceği için çalışan, özgün içerikler üreten tüm firmalarımıza ülkem, milletim ve şahsım adına şükranlarımı sunuyorum.

Daha 5-10 yıl öncesine kadar ülkemizin esamesinin bile okunmadığı pek çok alanda şimdi dünyada örnek gösterilen bir ülke konumuna ulaşmıştır. Bundan 20 yıl önce savunma sanayiinde büyük bir başarı öyküsü yazdık, şampiyonlar ligine yükseldik.

“YENİ BİR DÖNEMİ BAŞLATTIK”

THY bugün yolcu sayısında rekordan rekora koşuyor. THY sektördeki öncü rolünü günden güne tahkim ediyor.

Karadeniz’de keşfettiğimiz 540 milyar metreküp doğalgaz ile yeni bir dönemi başlattık.

Karadeniz Gazı’nı milli sistemimize dahil etme çalışmaları sürerken son dönemde petrolle ilgili çeşitli illerimizden müjdeli haberler geliyor.

Yurt içi petrol üretimimizi önümüzdeki yıl günlük 100 bin varile çıkartmayı planlıyoruz. Türkiye’nin ilk yerli ve milli otomobili TOGG ile milletimizin 60 yıllık bir hayalini daha gerçeğe dönüştürüyoruz. 29 Ekim’de Cumhuriyetimizin 99’uncu yılına bir armağan olarak TOGG’un Gemlik’teki son teknolojiye sahip üretim üssünü hizmete açtık.

Üretim ekibinin akıllı cihaz tarif ettiği TOGG’un testleri devam ediyor. İnşallah birkaç ay içinde Türk sanayisinin gurur vesilesi olacak TOGG’u yollarımızda görmeye başlıyoruz.

Bundan 60 sene önce algı üzerine kurulu propagandalarla devrim otomobillerini engelleyenlere cevabımızı Gemlik’ten devrim otomobiliyle verdik.

‘VİZONTELE MUHALEFET”

Davet edildiği halde TOGG’un fabrika açılışına gelmeyip 10 bin kilometre öteye hamburger yemeye giden kendi ülkesindeki teknolojilerden habersiz vizontele muhalefetini de kendi cahilliğiyle baş başa bırakıyorum.

Gel be gel, bir şeyler görürsün. Bir şeyler kaparsın. Her zaman bu fırsatı bulamazsın. Hamburger burada çok ama TOGG yok.

FAİZ VE ENFLASYON MESAJI

Geçtiğimiz yıl 11,4 büyümeyle G20 ülkeleri içinde ilk sıraya yerleştik. Tüketimle dayalı değil üretimle ulaştık. Bunda mal ve hizmet ihracatının katkısı 5,3 puan gibi yüksek seviyededir. Küresel düzeyde resesyon endişesinin arttığı süreçte büyümemiz devam etti.

Hayat pahalılığı meselesini adım adım çözüme ulaştırıyoruz, düşük faiz politikamızın enflasyondaki etkisini daha güçlü göreceğiz. İlk 10 ekonomisi arasına dahil edene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.