Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Reza Zarrab açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Reza Zarrab açıklaması
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'de Rıza Zarrab'ın tanık olduğu davayla ilgili ''Türkiye’yi zora sokmaya yönelik bir dava'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’de devam eden Rıza Sarraf davasına ilişkin ilk değerlendirmesinde, “Davadan ne çıkarsa çıksın biz doğruyu yaptık, ambargoyu delmedik, ihlal etmedik” dediği öğrenildi.

Erdoğan, 9 Kasım’da 12 ilden 55 milletvekiliyle bir araya gelmesinin ardından dün de 18 ilden 51 milletvekili ile Ak Parti genel merkezinde buluştu. Basına kapalı toplantıda 21 vekil söz isterken sekiz vekil konuştu. Söz alamayan 13 vekil bir sonraki toplantıya davet edildi. İlk toplantıda ABD’de bulunan Başbakan Yıldırım yer almazken, dün gerçekleştirilen toplantıda yer aldı. Edinilen bilgiye göre toplantıda gündemdeki meseleler ele alınırken seçim barajı, seçim ittifakı, Afrin’e operasyon gibi konular görüşülmedi. Erdoğan, hem Sarraf davası hem de Suriye’deki gelişmeler ışığında ABD Başkanı Donald Trump ile telefon görüşmesi gerçekleştireceğini söyledi. Milliyet'in haberine göre, Erdoğan’ın Sarraf davası ile ilgili ilk değerlendirmesini yaparken özetle şu mesajları verdiği öğrenildi:

DÜNYA ABD’DEN İBARET DEĞİL: Davadan ne çıkarsa çıksın biz doğruyu yaptık, ambargoyu delmedik, ihlal etmedik. Biz ABD’ye bu yönde bir taahhütte de bulunmadık. Dünya ABD’den ibaret değildir. Obama döneminde bu konu gündeme gelince kendisine de söyledim Almanya ve Fransa’nın da İran ile ticari anlaşmaları ve yatırımları var. Adı olan ama gerçekte olmayan ambargo ile ilgili bildiğimizi yapacağımızı söyledik. Aksine bir taahhütte bulunmadık. O yüzden aslında bu boş bir dava. Amaç bizi zora sokmaya çalışmak. Kamuoyunda algı yaratmak. Birlik beraberlik içinde olursak bu sıkıntıları atlatırız. Hiç merak etmeyin bu konularda bir korkumuz yok. Aleyhimize çıkacak bir şey yok. Rahatız.

SİSTEMATİK HAMLELER: Sarraf bir konuşsun bakalım ne diyecek. Ona göre değerlendirelim. Bunlar sistematik hamleler. Geçmişte yapılanlar tekrarlanmak isteniyor. İtiraf meselesi değil iftira olayına dönüştü. Sarraf davası aslında şahsıma, hükümeti değil doğrudan Türkiye Cumhuriyeti’ni zora sokmaya yönelik bir davadır. Türkiye’yi suçlu gösterip, zan altında bırakacak işlemler yapmak istiyorlar. Bu değirmene su taşımak ihanettir. CHP’liler de bunu yapıyor. CHP de buna evrak taşımakla ciddi ihanet içerisindedir. Gerek burada gerek ABD’de yapılanlar bize sıkıntı olmaz. Merak etmeyin. Biz kendimizden eminiz.

İÇİNDEN ÇIKARIZ: (Bir milletvekilinin Sarraf davasında sıkıntı getirebilir’ ifadesi üzerine) Getirebilir değil, getirecek. Amaç da zaten o. Ama Allah’ın izniyle bu işin içinden çıkarız. Altında kalacak değiliz. Yeter ki siz içinizde birliğinizi koruyun, birbirinize destek olun.

"CANIMI ORTAYA KOYDUM"

Erdoğan, toplantıda FETÖ ile mücadeleden, yatırımlara geniş bir yelpazede milletvekillerine değerlendirmede bulunup, sorularını yanıtlarken de özetle şunları söyledi:

BENİM KADAR ÇABA SARF EDEN YOK: (FETÖ ile mücadele konusunda henüz başarılı olunamadığı, bazı atamalarda bunun görüldüğü yolundaki eleştiriler ve bunlara referans olanların incelenmesi talebi üzerine) 2010’dan önce herkes referans oluyordu. Uyarılarım dikkate alınmadı. Mücadele ettim. Bu konuda bana böyle bir şey denemez. Ben sonuna kadar, ciddi çaba sarf ediyorum. Canımı ortaya koydum. Kabine de dahil benim kadar mücadele eden, çaba-emek sarf eden kimse yok.

TAŞERONDAN SONRA TATİL: Taşeron yasası gelecek. Bütçeden sonra onu bitireceksiniz. Ondan sonra tatil.

İYİ PARTİ’Yİ MUHATAP ALMAYIN: (Bir milletvekilinin konuşmasında İYİ Parti’den bahsetmesi üzerine devreye girerek) Onu asla ve asla kaale almıyorsunuz. Meclis’te grubu olan partilerle muhatap olun.

"BEDELİNİ ÖDEYECEK"

Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı belgelerin sahte olduğunu yenileyen Erdoğan’ın, bu konuyla ilgili mesajları da şöyle oldu:

BELGELERİN ASILLARI BİZDE VAR: Kılıçdaroğlu’nun iddiaları boştur. Bu belgeleri ne savcıya ne medyaya veriyor. Ama belgelerin asılları bizde var. Ticari bir satışın karşılığı Halkbankası’na yatırılmış, Halkbankası’ndan da Albaraka’ya gönderilmiş. Yani yurt dışına giden bir para yok. Tamamen ticari bir alışveriş. Mustafa benim özel kalemim değildir, alakası yok. Bizim memleketlimiz, işadamadır. Araştırsa öğrenirdi. Kılıçdaroğlu ve ekibi cami avlusuna pisledi. Bu hamlesinin bedelini ödeyecek.

2 MİLYONLUK DAVA: Yetiştirebilirlerse bugün Kılıçdaroğlu aleyhine 2 milyon TL’lik yeni bir dava açacağım. 500 bin TL’si benim, 1,5 milyonu diğer isimler açacak. Çünkü bu adam 10-20 bin TL’lik davalarla akıllanmıyor. ‘Çamur atayım, 10 bin lira ceza öderim ne olacak’ diyor. Büyük dava açacağım bundan sonra ki artık boş konuşmasın. Sonuna kadar takip edeceğiz.

MECLİSLİK OLAY DEĞİL:
(CHP’nin Meclis Araştırması talebiyle ilgili) Bu Meclis’le ilgili bir olay değildir. Gitsin mahkemede takibatını yapsın. Ak mı kara mı olduğu ortaya çıkar. Meclis’te bu iftiraların konuşulmasına izin vermeyelim. En iyi savunma taarruzdur. Karşı saldırıya geçeceğiz.

30 MİLYAR AÇIKLAMASI:
Bizim göçmen politikamız ensar muhacir şeklindedir. Göç İdaresi’nin, AFAD’ın, belediyelerin, bizim verdiğimiz içindedir. Bu adam hesap bilmiyor. 3-4 milyon insana bu rakam gitmez mi?

80 BİN KİŞİLİK PYD ORDUSU İDDİASI

Bir milletvekilinin Kuzey Suriye’de 80 bin kişilik bir PYD ordusu oluşabileceği yönündeki iddiaları gündeme getirmesi üzerine, önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ardından da Erdoğan’dan yalanlama geldi. Soylu, “Öyle bir şey yok. Sayısı 20 bini bulmaz” dedi. Erdoğan da, “Zaten öyle bir şey olsa biz ciddi zayiat verirdik. Böyle bir şey olduğunu sanmıyorum, o kadar sayı yoktur. Bence de 20 bin civarında bir şeydir toplamda” ifadelerini kullandı.

MERKEL İLE SOÇİ'Yİ GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Angela ile telefonda görüştü. Türkiye, Rusya ve İran’ın katılımıyla 22 Kasım 2017 tarihinde gerçekleşen Soçi zirvesi hakkında Erdoğan’ın, Merkel ile bilgi paylaşımında bulunduğu görüşmede, mülteciler konusuna da değinildi. Merkel, Suriyeli mültecilerle ilgili olarak Türkiye’ye taahhüt edilen AB yardımlarının ulaştırılmasının hızlandırılması için çalışacağını belirtti. İki lider, başta PKK olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadelede işbirliğinin önemine işaret etti.

İşte Zarrab'ın ''altın ticareti''nin ayrıntılarıİşte Zarrab'ın ''altın ticareti''nin ayrıntıları

Kılıçdaroğlu, belgeleri kimden aldığını açıkladıKılıçdaroğlu, belgeleri kimden aldığını açıkladı

CHP o belgeleri kamuoyuna açıklayacakCHP o belgeleri kamuoyuna açıklayacak

 

 

Milliyet