Davutoğlu: Danışmanlarımdan biri Roman olacak

Davutoğlu: Danışmanlarımdan biri Roman olacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dolmabahçe’de Roman temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, kamuya alınacak 120 bin işçi içinden 5 bin kişilik Roman kontenjanı ayıracaklarını, ayrıca bir danışmanının Roman olacağını söyledi. Davutoğlu, Avrupa'dan sınırdışı edilen Romanları da Türkiye'ye çağırdı.

Romanlara yönelik çeşitli vaatlerde bulunan Başbakan Davutoğlu, özetle şunları söyledi:

KILIÇDAROĞLU ÖZÜR DİLESİN

Biz sahip çıktıktan sonra birçok parti Roman kardeşlerimize sahip çıkmaya başladı. CHP , tek parti döneminde çıkan iskan kanunu dolayısıyla romanlardan özür dilesin. Mesele onların listelere girmesi değil önce onların gönlüne girmek.

BİR ROMAN KARDEŞİMİZİ DANIŞMAN YAPACAĞIM

Askerliğini onurla yapan, askerlik yapmayana kız vermeyen Romanlar bu ülkede nasıl ikinci sınıf vatandaş olabilir? Hiç kimse Roman vatandaşlara tepeden bakamayacak. Bir Roman kardeşimizi kendime danışman olarak alacağım.

ROMANLARA DAVET

Avrupa'da şu anda en önemli konulardan biri Roman vatandaşlar. Fransa'da nasıl muamele gördüklerini, Sarkozy döneminde sınır dışı edildiklerini biliyorsunuz. Şunu söyleyeyim Avrupa'da sınır dışı edilen her Roman'a Türkiye Cumhuriyeti Devleti sahip çıkacak

120 BİN İŞÇİNİN 5 BİNİ ROMAN KONTENJANINA

Alacağımız 120 bin işçinin 5 bin kişilik kontenjanını Roman kardeşlerimize ayırıyoruz.

BELEDİYELERE POZİTİF AYRIMCILIK GENELGESİ

Eğitim konusunda gerekli adımları atacağız. Ak Partili bütün belediyelere Roman kardeşlerimize pozitif ayrımcılık için genelge göndereceğim. Roman kültürünü sanatını geliştirmek için beraber çalışma yürüteceğiz. Romanların daha romanı yazılmadı.