Davutoğlu saldırının failini açıkladı !

Davutoğlu saldırının failini açıkladı !

Genelkurmay Başkanlığı'na ziyarette bulunan Başbakan Davutoğlu, 28 kişinin hayatını kaybettiği Ankara patlamasıyla ilgili konuştu.

Başbakan Davutoğlu, Genelkurmay Başkanlığı'na yaptığı taziye ziyaretinin ardından Karargah'ta açıklama yaptı.

Başbakan, "Ankara'daki saldırının faili Suriye kökenli, PKK ve YPG mensubu bir kişidir. Saldırının Türkiye içindeki bölücü terör örgütü üyeleri ve YPG mensubu bir kişinin birlikte gerçekleştirdiği ortaya çıkmıştır. Adı Salih Necar'dır. Saldırının doğrudan YPG irtibatı ortaya konmuştur. Başlatılan soruşturmada 9 kişi gözaltına alınmıştır. Olayın failleri aydınlandı. Hayatlarını kaybedenlerin isimleri daha sonra açıklanacak. " dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'a, Ankara saldırısına taziye ziyaretinde bulundu.

Davutoğlu, Genelkurmay Karargahı'ndaki görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Başbakan Davutoğlu Ankara saldırısına ilişkin şunları söyledi:

"Terörün ne olduğunu en iyi biz biliriz. Terör bir ülkede kaos çıkarmak, insanların psikolojisini olumsuz etkilemek üzere yapılan eylemdir. Bu eylemler Türkiye'nin etrafındaki krizler arttıkça etkisini daha fazla gösterebilmektedir.

Dün yapılan saldırı hem aziz milletimize hem de Silahlı Kuvvetlerimizde şerefli bir görev yürütmekte olan asker ve sivil memurlarımıza yönelik olmuştur. Silahlı Kuvvetlerimize bir kez daha taziyelerimi ifade ediyorum.

Saldırı sonrası cumhurbaşkanımızla saldırıyı değerlendirdik. İstihbarat topladık. Terör olayların failleri konusu tümüyle aydınlandı. Kısa sürede aydınlatan emniyet birimlerimize teşekkürü borç bilirim.

"SALDIRGAN SURİYELİ YPG MİLİTANI SALİH NECAR"

Şu anda failler konusu tümüyle aydınlanmış bulunmaktadır. Kesin bir şekilde bu saldırının Türkiye içindeki bölücü terör örgütü mensuplarıyla ve Suriye'den sızan YPG mensubu bir kişinin birlikte gerçekleştirdiği ortaya çıkmış bulunmaktadır.

Bu intihar saldırısını gerçekleştiren Salih Neccar isimli kişi Kuzey Suriye'nin Amuda şehrinde 1992'de doğmuştur. Saldırının doğrudan YPG irtibatı ortaya konmuştur. İstihbari ve emniyet çalışmalarımız sonucunda 9 kişi gözaltına alınmıştır. Soruşturma derinleşerek sürdürülmektedir. Bu saldırının her aşamasında katkıda bulunan bütün unsurlar tek tek ortaya çıkartılacak ve adalete teslim edilecektir.

Elimizde bütün deliller mevcut, nereden gelmişler, nasıl organize olmuşlar, bölücü terör örgütü, bunlar nerede...Bu detayları vermiyorum ama bizce malumdur ve bütün ülkelere de bu bilgiler aktarılacaktır. Bugün Dışişleri Bakanlığı'na talimat vereceğim, başta P5 üyeleri olmak üzere bütün ülkelere dağıtılacak ve 'YPG terör örgütü değildir' diyenlere de belgeleriyle ortaya konulacak.

Dün bu terör saldırısı Meclisimize çok yakın bir yerde olmuş olmasına rağmen Meclisimizin çalışmalarını sürdürmüş olması takdire bence şayan bir gelişmedir. Grup Başkanvekillerimizle istişare ettiğimizde de kendilerine şu talimatı vermiştim: Tam da terör odaklarının temel hedefi siyasi hayatı, sosyal hayatı dumura uğratmak, yavaşlatmak, durdurmaktır. Her ne suretle olursa olsun kendisine TBMM milletimizin tevdi ettiği görevi yerine getirmek üzere oturumlarına ara vermeyecektir.

Ortak bir deklarasyon yayınlama konusunda bir partinin gösterdiği uzlaşmaz tutumunu da buradan şiddetle kınıyorum. Terör konusunda dahi tavrını ortaya koyamayan, masum, akşam çocuklarıyla oturmak üzere görevini yapıp evine dönmek üzere olan insanlara bu saldırıyı kınamayanların insanlık vicdanından, demokrasiden bahsetme hakları yoktur.

YPG bölücü terör örgütünün bir parçasıdır ve birlikte hareket etmektedirler. Bu saldırı bütün dünyaya açık bir şekilde bunu gerçekleştirmiş olsun. YPG terör örgütü değildir diyenlere belgeleriyle ortaya konulacaktır.

YPG'yi sanki demokratik bir unsur gibi masaya davet etmek isteyen örgütlere de buradan, bu terör saldırısı sonrası bir kez daha sesleniyorum. Nasıl El Kaide masaya oturamazsa, nasıl DEAŞ masaya oturamazsa, terör örgütü olan YPG de masaya oturamaz. Eğer oturacak olursa, daha dün Suriye Temsilcisinin de ifade ettiği gibi, katil rejimle birlikte katiller arasında belki yer alabilir, o bizi ilgilendirmez.

Terör örgütünün bu faaliyetinden bağımsız olarak operasyonlarımız devam ediyor. Bu çerçevede Haftanin kampına silahlı kuvvetlerimiz yoğun bir operasyonda bulundu. 70 civarında terörist etkisiz hale getirildi. Bunların arasında yöneticiler de var. İsimleri biz de mahfuz. Kesinlikle bu saldırının bedeli ödetilecektir.

Terör saldırısının gerçekleşmesi aşamasındaki seyirle ilgili bilgileri saklı tutuyoruz, soruşturma devam ediyor. İrtibatlı 9 kişi gözaltına alındı. Yeni gözaltılar olacak. Şu anda detaylı bilgiyi vermeyi doğru görmüyorum. Şehitlerimizin isimleri Genelkurmay ve İçişleri Bakanlığımızca açıklanacak.

Dün saat 21.30 itibarıyla Haftanin civarında bölücü terör örgütü unsurları ve kamplarına dönük çok etkili ve istihbari bilgilere dayalı kapsamlı bir operasyon yapılmıştır. İstihbari bilgiden kastım şudur, burada bölücü terör örgütünün önemli elebaşlarının da bulunduğu bir anda gerçekleştirilen bir operasyon. Haftanin civarında şu ana kadar da 70 civarında bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi.

Türkiye'ye düşman bir örgütü doğrudan veya dolaylı destekleyenler de Türkiye için bu anlamda dost hüviyetini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalırlar. Halkımızı başkentimizde tehdit eden bir terör örgütüne müsamaha gösterilmesini mazur görmemiz söz konusu olamaz.

YPG'yi ofis açarak destekleyen ülkeler var. YPG'ye destek veren Rusya'yı da bir kez daha uyarıyoruz. Rusya Ankara'daki saldırıyı kınadı, bu iyiye işaret ama kınama yetmez. Türkiye'nin saldırıya açık ve kırılgan bir pozisyonda olduğunu kimse sanmasın."