Davutoğlu'ndan terörist cenazesine giden HDP'ye sert tepki

Davutoğlu'ndan terörist cenazesine giden HDP'ye sert tepki

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

İşte açıklamalarından satır başları:

Aziz karedeşlerim saldırı sonrası büyük ölçüde sonuca bağlanmıştır. Ülkemizi hedef alan iç ve dış terörü gözden geçirdik. Her ilin özgün durumunu göz önüne alacağız. Cumartesi günü Başkentimizin siyasi ve adli birimleriyle yaptığımız toplantılar sonrası Başkent'e ait bir güvenlik anlayışı getireceğiz.

Olay bütün boyutlarıyla ortaya çıkartılmış ve YPG ve PKK işbirliği ortaya konulmuştur.

PKK'dan talimat alan bu terör örgütünün saldırısı ayan beyan ortadadır. İçlerinde PKK ile yoğun ilişkileri de olan 21 kişi de yakalanmıştır. Kanıtlar ortada su götürmez bir ortadadır. Bir kısmı YPG'yi aklamak için PKK'yı öne sürüyor. Sayın Kılıçdaroğlu bu ortam da bir de DEAŞ'ı ortaya koyarak dikkatleri farklı noktalara çekmek istiyor.

Terör örgütü PKK'nın alt örgütüne bu suçu üstlenmesiyle YPG'yi temize çıkarma taktiğini ortaya koydu. Bir örgüt suçu üstlenecekse niye 3 gün bekler. Bunlar sabah akşam hırsız misali isim değiştiriyorlar. KCK'sı, PKK'sı, PYD'si, TAK'I şusu busu bunların hepsi aynı terör örtgütünün farklı isimleridir. Bunların sahipleri de bellidir, bunlar piyondurlar.

Oyunda kullanılan piyonları uygun gördüğümüz zaman uygun gördüğümüz şekilde cezalandıracağız.

NE KEDERİMİZLE NE KADERİMİZLE BİRLİKTELER

Ortak bildiriyi HDP imzalamadı. İpe un serdi ve ben de sizinle birlikte bu terörü lanetliyorum diyemedi. Sırtlarını terör örgütüne dayadıkları için bu ortak bildiriye imza atamadılar. HPD'nin bir milletvekili 28 insanımızın hayatına kast eden teröristin cenazesine gittiler. Bunlar ne kederimizle ne kaderimizle birlikteler. Dünyanın hiç bir demokrasisinde böyle aymazlık olmaz.  Birileri arada saz çalacak kınayacak birileri de Türklerin Kürtlerin kanı üzerinden siyaset yapacak. Biz bu sahtekarlığa karşı çıktık.

fft31_mf7598554.jpeg

Ankara'daki terör saldırısını gerçekleştiren canlı bombanın Van'da kurulan taziye çadırını ziyaret eden HDP Milletvekili Tuğba Hezer hakkında soruşturma açıldı.

Kan dökmüş bir katilin cenazesine katılmak insanlığa karşı yapılan en büyük ihanettir. Milletimizin yasıyla onuruyla dalga geçiyorlar. Açıkça bu ülkede çatışma çıkarmanın hareti içindeler. Türkiye bu oyuna gelmeyecek ama hukuk içinde bunun hesabını birer birer sunacaktır.

Bu bölgede Kürtlerin de Türklerin de Ezidilerin de en büyük koruyucusu biziz. onlar bizi ayrıştırmaya çalışacak biz güçlü bir şekilde kucaklaşacağız.

Son yaşadığımız olaylar bir kez daha gösterdi ki AK Parti hem bugünlerin teminatı hem de gelecek umududur. AK Parti konjektürel şartlarda ortaya çıkmış bir parti değil köklü bir gönül hareketidir. Vatandaşımız ne hissediyorsa biz de onu hissediyoruz. AK Parti aynı zamanda siyasetinde Türkiye'nin her bölgesini temsil etmiş tek partidir. Kendisne oy vermyenlerin de meselesini kendi meselesi bilen partidir.

2001'de kurucu Cumhurbaşkanımız sayın Erdoğan'ın girişimiyle harekete geçtik. Barikatları aştık geliyoruz. Herkesin yüzü gülecek dedik, herkesin yüzü güldü. Vatandaş ve devlet arasındaki ihtilaflar azaldıkça Türkiye ayağa kalktı. Gönüller mamu oldukça şehirler mamur oldu.

Teröre asla izin vermeyeceğiz. Terör sona erene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Mutlaka adalete hesap verecekler.

Teröre destek vermeyen herkesle tek tek konuşacağız ve barışı getireceğiz.

2226207.jpg

2226315.jpg

YENİ ANAYASA TARTIŞMASI

Yeni bir anayasa yapmamız gerekli. Hem ruhu hem de mantığıyla değşmesi gereken bir anayasamız var. Darb dönemi anayasasıdır. Çoğulculuğu tehdit gibi gören bir anlayışın eseridir. Tartışılan bir anayasa olmuştur. 1 Kasım'da seçime giderken tüm partiler bu sözü verdi.

Anayasa komisyonu çalışmaya başladı ama bu CHP değşmiyor galiba hiç değişmeyecek. Son tavırları ilkesel yaklaşıma çelişki teşkil ediyor. Ne zaman üzerimizdeki yükü atmaya çalışsak eski Türkiye'nin vesayet sistemini savunuyor. Dolaylı yollarla uzlaşmayı sabote eden tavırlar sergiliyor. Müzakare etmek için oturulan bir masaya kendi taleplerini dayatarak oturdular. Hiç bir partinin ön şartlarla gelinmesi düşünülemez. Sayın Kılıçdaroğlu'nun adı Türkiye'yi darbe hukukundan arındırma komisyonu olmalıymış. CHP'nin bu kurnazlığı sonrası bir samimiyet çağrısında bulundum. Bir davetle demiştik ki hukukumuzda darbe izlerini silmek isteyen bir çalışmamız var. Gelin hemen ayrı bir çalışma grubu oluşturalım dedik.

Anayasa yazımı için kurulan komisyona da ayrı bir anlam katmayalım dedik. CHP komisyonu dağıtma kolaycılığını seçti. AK Parti darbecilere rağmen iktidara gelmiştir ve darbecilere rağmen milletle yürümeye devam edecektir.

Geçmişte darbe dönemi genelgelerini kaldırdık. Aynı heyet 855 kanunu da taramış durumda. Çalışmamız tamamlanacak ve genel kurula sunulacak. Buradan, CHP başta olmak üzere bütün siyasi partilerimize çağrıda bulunuyorum. Kanun ve genelgelerimizde yer alan anti demoratik unsurları temizlemek için ortak komisyon kuralım.

CHP'NİNKİ KORKAKÇA BİR DAYATMA

CHP parlamenter sistem dışında başka yönetim anlayışının teklif edilmesini istiyor. Bu korkakça bir dayatma. Düşünceniz neyse ortaya koyun mertçe tartışalım. Siz kendi sistem anlayışında bir teklif getirin biz de teklif getirelim dedik. Komisyon üyeleri hangi sistemin insan hak ve özgürlüklerini daha falza garanti altına aldığını hangi sistemin denge fren mekanizmalarının iyi ayarlandığını özgürce tartışsın ve bu kriterlere göre karar versin. Biz bir yola çıktık mı iyi hesap ederiz. Kervan yolda dizilir demedik. Kervanı yola göre yolu kervana göre düşündük.

Kimsenin müzakere masasını ön şartlarla baskı altına almasına izin vermeyiz. Bize hiç kimse bir şey dayatamaz. bu sabotajla CHP toplumun umutla beklediği yeni anayasa yerine makyajlı bir anayasa istediğini ortaya koydu. Türkiye bu saatten sonra neredeyse her maddesini revize ettiği anayasayla vakit harcayamaz. Özgürlük ve değişim taleplerine tercüman olacak yep yeni bir anayasa talebi ortadadır.

CHP OLMAZSA İKİ PARTİ İLE YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ

Temennimiz CHP'nin bu samimiyetsiz tutumundan vazgeçerek yeniden çalışmaya olumlu cevap vermesidir. CHP komisyona katılmama inadını sürdürse biz diğer iki parti ile yola devam edilmesini istiyoruz. Partilerimize çağrım uzlaşma perspektifini koruyarak bu tarihi sorumluluğa ortak olun.

Bütün samimi çağrılarımıza rağmen siyasi partilerimiz yeni anayasa konusunda bir uzlaşmaya varamazsa biz bu konuda kararlıyız. Biz sonuna kadar çabamızı sürdüreceğiz ve en hayırlı sonuca ulaşacağız. Tek başımıza da kalsak Türkiye'ye ihtiyacı duyduğu anayasayı kazandıracağız.

CEMEVLERİNE YASAL STATÜ, TAŞERON İŞÇİLERİN İSTİHDAMI

Hükümet olarak bir yandan teröre karşı mücadele ederken reform üstüne reform yapıyoruz. Cemevlerine hukuki statü sağlanması, taşeronların istihdamı gibi konularda reformları meclise sevk etmeye devam edeceğiz. Gelişen yeni ihtiyaçlara göre yeni eylem planlarını hayata geçirmeye devam edeceğiz.

Cuma günü 2016 bütçesinin genel kurul görüşmelerine başlıyoruz. Ekonomide istikrarın korunması için büyük bir dikkatle çalışıyoruz. 3. köprü ve 3. havalimanı projeleri hızla devam ediyor. Allah bu milletin yolunu da bahtını da açık etsin.