Diyadin Kaymakamı'ndan açıklama

Diyadin Kaymakamı'ndan açıklama

Ağrı Diyadin Belediyesi'ne görevlendirilen Diyadin Kaymakamı Mekan Çeviren açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile  Ağrı'nın Diyadin Belediyesi'ne görevlendirilen Diyadin Kaymakamı Mekan Çeviren,  "Kayyum atanmasına yönelik de halkımızda ciddi anlamda bir umut ve hizmet  beklentisi var. Toz, toprak ve pislik içinde yaşamak bu insanların kaderi değil."  dedi.

Diyadin Belediye Başkanlığına görevlendirilen Kaymakam Mekan Çeviren  başkanlığında, ilçe genelinde başlatılan asfaltlama, kilitli parke taşı döşeme,  kaldırım yenileme ve kaldırım boyama çalışmaları sürüyor.

Çeviren, göreve geldikten sonra  ilçede öncelikle asfatlandırma çalışmalarına yoğunlaştıklarını söyledi.

İlk etapta 2 kilometrelik mezarlık yolunu düzenlemeye başladıklarını  anlatan Çeviren, "Mezarlık yolu, okul yolu olarak da kullanılıyor. Hızlı şekilde  orayı asfaltlandırıyoruz. Mahalle aralarına varana kadar kilitli parke çalışmalarımız var. Her noktayı kilitli parke taşı yapıyoruz. " dedi.

Bölgede kışın sert geçtiğine işaret eden Çeviren, şöyle devam etti:

"Burada kış mevsimi uzun sürdüğü için duraklara ihtiyaç var.  Siparişler verildi, belli noktalara duraklar koyacağız. Otogar ihtiyacımıza  yönelik de ihale çalışmalarına başladık. Süratle halkımızın gönlüne  hitap edecek  çalışmaları yapıyoruz. Bu konuda gecemizi gündüzümüze katıyoruz.  Vatandaşlarımızdan şunu istiyorum, devletimize güvensinler ve inansınlar. Kayyum  atanmasına yönelik de halkımızda ciddi anlamda bir umut ve hizmet beklentisi var.  Toz, toprak ve pislik içinde yaşamak bu insanların kaderi değil. Bu noktada gerek  vatandaşlarımız gerekse muhtarlarımız kayyuma destek vermekte. Kesinlikle  Diyadin'i bir kent görünümüne kavuşturacağız. Belediye olarak sadece  fiziki  hizmetler değil bunun yanında sosyal hizmetlere de önem veriyoruz."

Diyadin Belediye  tabelasının yenilenmesi

Çeviren, belediyenin Türkçe ve Kürtçe tabelasının yenilendiğine de  değinerek, şunları aktardı:

"Terör örgütü ve terör örgütüne müzahir şahıslarca bu konu sosyal  medya aracılığı ile ciddi şekilde algı konusu haline getirilerek bir nevi algı  operasyonu yapılarak farklı konulara çekilmeye çalışıldı. Bizim Kürtlerin örfü,  adeti, dili ve gelenekleri ile en ufak sorunumuz ve problemimiz yok. Orada bizim  amacımız yeni bir levha takmaktı. Yeni levhamızı da yaptırdık. En güzel şekilde  de taktık. Nitekim ben Ramazan ayında 'Ramazan Piroz Be' yazılı Kürtçe afişler  bastırmış kişiyim. Bunun bu şekilde algı operasyonu şeklinde kullanılmasına da  asla müsaade etmeyeceğiz." diye konuştu.

"Şimdiye kadar bırakın toz toprağı, çöpler bile toplanmıyordu"

Dokuztaş köyü muhtarı Mehmet Latif Kara da ilçeye yapılan  çalışmalardan dolayı kaymakama teşekkür ettiğini belirterek, "Şimdiye kadar  bırakın toz toprağı, çöpler bile toplanmıyordu. Bu 15-20 gün süre zarfında  kaymakamımızın titizlikle bu çöplerin toplanması, kilitli taşların yapılması ve  asfaltlama çalışmalarından dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum." dedi.

Diyadin halkının Çeviren'e destek verdiğini vurgulayan Kara, şu  ifadeleri kullandı:

"Halka, kayyum atanmasından dolayı yanlış bilgiler veriliyor. Bu doğru  değildir. Devletimiz hükümetimiz elbirliği ile güçlü şekilde hizmet ediyor.  Hizmet anlayışlarından dolayı teşekkür ediyorum. Tabii süre kısıtlı, kış mevsimi  yaklaşıyor. 3-5 ay sonra daha iyi hizmetler yapılacağına inanıyorum. İlçem adına  kaymakamımıza teşekkür ediyorum. Çalışmalardan dolayı halkımızın yüzde 60'ı  memnuniyetlerini dile getirmektedirler. Halk bir araya gelip kaymakam beyle  görüşecek ve görüş ve teşekkürlerini dile getirecekler. İnşallah diyadin hak  ettiği yere varacaktır."

AA