Dsp Genel Başkanı Aksakal:

Dsp Genel Başkanı Aksakal:

"(Demirtaş'ın Sur'la ilgili çağrısı) İnsanları kalkışmaya teşvik etmek anayasal bir suçtur. Bana göre de insanlık suçudur"- "DSP'nin gündeminde seçim barajı yoktur, istedikleri kadar seçim barajını korusunlar. İlk seçimlerde DSP parlamentodaki yerini alac

ANKARA (AA) - DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın halkı Sur'a yürümeye çağırmasının anayasal bir suç olduğunu söyledi.

Aksakal, bir otelde düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında, DSP'nin Türkiye siyaseti adına önemli bir misyon üstlendiğini belirtti.

DSP'nin kuruluşundan bugüne 3 kez hükümet etme olanağı bulduğunu aktaran Aksakal, son seçimde alınan sonuçlar nedeniyle bir kurultay süreci geçirdiklerini anımsattı.

Türkiye'nin en çaresiz dönemini yaşadığını öne süren Aksakal, "Ne eğitimde ne sağlıkta ne de güvenlikte istikrarlı bir yapıdan söz etmek mümkün değil" dedi.

Siyasetin beslendiği alanın ekonomi olması gerektiğinin altını çizen Aksakal, başkanlık tartışmalarını eleştirdi. Aksakal, Türkiye'nin gündeminin farklı olduğunu söyledi.

Dış politikaya yönelik bir soruyu yanıtlayan Aksakal, Türkiye'nin öncelikle komşularıyla barış ortamını sağlaması gerektiğini ifade etti. Bunun için de Türkiye'nin ekonomik olarak güçlenmesi gerektiğinin altını çizen Aksakal, "Biz ekonomik olarak güçlü olamadığımız için bölgede emelleri olan güçlere karşı direnç sağlayamıyoruz. Ekonomik olarak güçlü olsak, bu emelleri olan güçlere 'kusura bakmayın' diyebilirdik. Bunu Ecevit demişti, onun için yok edildi. DSP iktidara geldiğinde öncelikle yapacağı şey komşularla barışı sağlamaktır" diye konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın halkı Sur'a yürümeye çağırmasını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Aksakal, "Bu tip çağrılar doğru değil. Bu, yangına körükle gitmektir. HDP siyasetinin temelinde yatan ana argüman, o bölgedeki feodal yapının var olan gücünü ortadan kaldırmamaktır. HDP'nin programında 'feodal' kelimesi yok. İnsanları kalkışmaya teşvik etmek, anayasal bir suçtur. Bana göre de insanlık suçudur" değerlendirmesini yaptı.

Milletvekilleriyle ilgili fezlekelere yönelik bir soru üzerine Aksakal, "Bütün fezlekelerin Meclise indirilmesi gerekir. Kimin işlediği suç varsa cezasını çekmeli" dedi.

Önder Aksakal, bir soru üzerine yeni bir anayasanın ihtiyaç olmadığını, var olan anayasanın eksikliklerinin giderilmesi gerektiğini savundu.

DSP'nin seçim hedeflerine yönelik bir soruyu da yanıtlayan Aksakal, "DSP'nin gündeminde seçim barajı yoktur, istedikleri kadar seçim barajını korusunlar. İlk seçimlerde DSP parlamentodaki yerini alacaktır. Belki seçimlere varmadan DSP beşinci parti olacaktır. İktidar olma arzusu bugün sadece DSP'de vardır" ifadesini kullandı.


Etiketler dsp önder aksakal