Erdoğan hakkında olay iddia: ''Ömür boyu iktidarda kalma planı'' diyerek açıkladı

Erdoğan hakkında olay iddia: ''Ömür boyu iktidarda kalma planı'' diyerek açıkladı
Güncelleme:

Türkiye'de, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2023 seçimleri için açıkladığı 14 Mayıs tarihine geri sayım sürerken Saadet Partili Mustafa Kamalak canlı yayında "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugünkü adımlarıyla 2023’e değil 2028’e de adaylığın altyapısını oluşturuyor" diyerek çok konuşulacak bir açıklamaya imzasını attı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim tarihinin 14 Mayıs olacağını resmen açıklamıştı.

Erdoğan’ın adaylığı ile ilgili konuşan Saadet Partili Mustafa Kamalak, Erdoğan’ın bugünkü adımlarıyla 2023’e değil 2028’e de adaylığın altyapısını oluşturduğunu ifade etti.

 Katıldığı canlı yayında Kamalak'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığı ile ilgili yaptığı açıklamalar şu şekilde;

"Hep söylüyorum, hatırlayacaksınız belki bu konuyu Cumhurbaşkanı adayı olur mu olamaz mı konusunu Türkiye'de ilk defa ben dile getirmiştim. Bu konuyu da şimdi ben dile getirdim Sayın Cumhurbaşkanı 2028 yılındaki seçimlerin hesabını yapıyor diye düşünüyorum.

Şimdi diyorlar ya efendim 2018 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimi, Sayın Cumhurbaşkanı için sistem değiştiğinden dolayı diyorlar ilk dönem sayılır 2014 seçimleri ne olacak dediğimizde Allah rahmet eylesin Ertan Yolaçın bir programı vardı “O sayılmaz diyordu bir şeye gelince önceydi diye

Şimdi Sayın Cumhurbaşkanı ve ona destek veren arkadaşlar anayasanın 101. maddesini görmezlikten gelerek veya gördükleri halde o referandumdan önceydi, o sayılmaz diyorlar. O sayılmadığı takdirde ne olacak? Sayın Cumhurbaşkanı 2018 yılında ilk defa Cumhurbaşkanı seçilmiş olacaktır. 2028’e geldiğimizde ikinci dönemini icra ediyor olacaktır anayasanın 116. maddesinin 3. fıkrasına göre de Sayın Cumhurbaşkanı ikinci dönemini icra ederken Türkiye Büyük Millet Meclisi erken seçime karar verecek olursa Sayın Cumhurbaşkanı da üçüncü defa aday olabilecektir. 2014 sayılmadığına göre efendim önümüz 2023’te yapılacak olan seçim Sayın Cumhurbaşkanı'nın ikinci dönemi olacak. 2028’e geldiğimizde ikinci dönemini icra etmekteyken Türkiye Büyük Millet Meclisi erken seçime karar verecek olursa Sayın Başkanı bir daha aday olabilecektir."

Öte yandan AK Parti kanadından birçok kez seçim tarihine dair, ‘erken seçim’ değil, ‘seçimi erken tarihe’ çekmek açıklamaları gelmişti.