Erdoğan ''kaçacak'' iddialarına bu yanıtı verdi

Erdoğan ''kaçacak'' iddialarına bu yanıtı verdi
Güncelleme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "bir kaçışın anatomisi" diyerek öne sürdüğü "Erdoğan ailesi ENSAR ve TÜRGEV aracılığıyla ABD'ye para kaçırıyor" iddiaları sonrasında başlayan tartışmalarda, Cumhurbaşkanı Erdoğan ''Kaçacak dediğiniz kişi Tayyip Erdoğan ya..." açıklamasını yaptı.

Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen İstanbul'un Fethi kutlamaları ve Millet Bahçesi İlk Fidan Dikimi Töreni’nde konuşan AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, "‘Kaçacak’ dediğiniz kişi Tayyip Erdoğan ya… Biz vesayet güçlerinin nobranlığından, terör örgütlerinin ağababalarının ateş topu gibi üzerimize gelen saldırılarından kaçmamışız, biz savaş uçaklarının, tankların, tüfeklerin namlularından kaçmamışız" şeklinde konuştu.

Bahçeli’nin konuşmasını bitirmesinin ardından kürsüye Erdoğan çıktı.

Erdoğan’ın açıklamalarından dikkat çekenler şöyle:

Aldığım resmi rakamlarla 560 bin kişi karşımda bulunuyor. Sizler, 2023’e hazır olduğunuzu gösterdiniz.

Cumhur İttifakı olarak bir aradayız. Fethin 600. yıldönümüne adadığımız 2053 vizyonumuza bir adım daha yaklaştık.

2023 hedeflerimizle çağımızın Bizanslarını tarihin tozlu raflarına kaldıracağız.

Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Yatsı geldi geçiyor Bay Kemal. Kendine gel kendine. Aynen senin geçmişinde olanlar gibi, Menderes için diyorlardı ya uçaklar dolusu altın, elmas kaçırdılar. Aynen şimdi ifadeler değişiyor mu?

ABD'DEKİ VAKFA AKTARILAN PARALAR

15 Temmuz gecesi ben milletimi nereye çağırdım? Atatürk Havalimanı’na… Milletim geldi mi oraya? Geldi. Bay Kemal, FETÖ’cülerle beraber tankların arasından Bakırköy Belediyesi’ne gitti. Orada kahvesini yudumladı. Biz ise oradan mesajımızı verdik. ‘Kaçacak’ dediğiniz kişi Tayyip Erdoğan ya… Biz vesayet güçlerinin nobranlığından, terör örgütlerinin ağababalarının ateş topu gibi üzerimize gelen saldırılarından kaçmamışız, biz savaş uçaklarının, tankların, tüfeklerin namlularından kaçmamışız.

Ne diyor Hayyam; Karanlık aydınlıktan, yalan doğrudan kaçar. Üzülme, doğruların kaderidir yalnızlık. Kargalar sürüyle, kartallar yalnız uçar.

İşte Beşiktaş, Çırağan… Çınar ağaçlarını nasıl kestiklerini gördünüz.

Onca eseri görmeyenlerin New York'ta BM binasının karşısında yükseleni görmeyenlerin, Diyanet Vakfı'nın üstlendiği vazifeyi görmeyenlerin, 21 katlı yurt binasının gerisindeki gayeyi görmeyenlerin özellikle görmelerini beklemiyoruz.

Bu yurt binasının yapılmasından FETÖ, PKK, Ermeni ve Rum lobileri, sivil toplum kuruluşu görünümlü istihbarat aygıtları ve bir de CHP ve Bay Kemal rahatsız. Bu yurt hizmete girdiğinde ABD'ye giden gençlerimizi düşmanlar ağına düşüremeyeceklerdir. Anneler ve babalar evlatlarını huzuru kalple oraya eğitime gönderecekler.

İnşallah bu millet bahçemizi önümüzdeki yıl bu zamanlar hizmete açmış olacağız."