Erdoğan ve Şimşek sıcak para turuna çıkıyor

Erdoğan ve Şimşek sıcak para turuna çıkıyor
Güncelleme:

Yerel seçimlerden ağır bir yenilgiyle çıkan AK Parti'nin bayram tatili sonrası rotası belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bakan Şimşek'in "sıcak para" için yurtdışı ziyaretlerine başlayacağı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir dizi yurtdışı ziyaretlerinde bulunacak.

Erdoğan önce Irak'a sonra ABD'ye gidecek

Erdoğan 22 Nisan'da Irak'ın başkenti Bağdat'a, 9 Mayıs'ta ise Washington’a gidecek. Irak ziyaretinin birinci gündem maddesi “terörle mücadele” olacağı aktarıldı. Erdoğan 12 yıl aradan sonra 22 Nisan'da Irak'ın başkenti Bağdat’ta olacak. Erdoğan, en son başbakanlığı döneminde resmi bir ziyarette bulunmuştu. Erdoğan, bu ziyaretinde hem mevkidaşı Irak Cumhurbaşkanı, hem de Irak Başbakanı Sudani ile bir araya gelecek. 

‘Türkiye’nin ABD’den alacağı F-16’lar için takvimin öne alınması mümkün mü?’ sorusunun cevabı aranacak. Karşılıklı 100 milyar dolarlık ticaret hacminin yakalanması için atılabilecek adımların konuşulması bekleniyor.  

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, önceki gün Dünya Bankası ile yürütülen güçlü iş birliği kapsamında gelecek 5 yıllık döneme ilişkin mali iş birliği programı oluşturulduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9 Mayıs tarihinde ABD’ye yapacağı ziyarette Joe Biden ile bir araya gelecek. Bu ziyaret Erdoğan’ın ilk resmi ziyaret olarak kayıtlara geçecek. Gündemdeki konular ise ikili ilişkiler, ekonomi ve Türkiye’nin savunma sanayi olacak.

 

 

Birgün