Erdoğan'ın zırhlı aracı Türkiye'den

Erdoğan'ın zırhlı aracı Türkiye'den

Güney Amerika seyahatine çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zırhlı makam aracı da askeri kargo uçağıyla Şili'ye götürüldü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurtdışında dünyanın önemli liderleri gibi korunuyor. Milliyet gazetesinden Abdullah Karakuş'un haberine göre ABD Başkanı Barack Obama ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yurtdışı gezilerine makam aracını götürme uygulaması Erdoğan için de başlatıldı.

Erdoğan’ın üç ülkeyi kapsayan 5 günlük Güney Amerika gezisinde kullanılan makam aracı askeri kargo uçağıyla Şili’ye götürüldü. Kayseri Hava Üssü’nde görevli askerler Senegal ve Brezilya’da mola vererek 3 gün süren yolculuk sonunda Şili’nin başkenti Santiago’ya ulaştı. Erdoğan ve heyetini taşıyan özel uçak TUR ise Senegal’de mola vererek yaklaşık 19 saatte Şili’ye ulaşmıştı.

Erdoğan’ın makam aracının Türkiye’den götürülmesi yönteminin bundan sonra da bazı dış gezilerde uygulanacağı belirtiliyor.

Diğer yandan Brezilya’da başlayan ve Güney Amerika’da görülen ‘zika’ salgınına yönelik de Erdoğan’ın uçağında özel tedbirler alındığını öğreniyorum. Heyet sivrisineklere karşı uyarılmış ve tedbir olarak da sivrisinek kovucu sıvılar dağıtılmış.