HDP'ye Kandil operasyonu mu geliyor ?

HDP'ye Kandil operasyonu mu geliyor ?
Güncelleme:

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısında yerel seçimler için AK Parti iktidarının HDP'ye karşı yerel seçimlerdeki tutumunun nasıl olacağına yer verdi.

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde Ankara kulislerinde "partilerin adayları kim olacak" sorusu yanıt ararken, Hürriyet gazetesinin AK Parti iktidarına yakınlığıyla bilinen kalemi Abdülkadir Selvi dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Selvi bugünkü "İttifak formülü Bahçeli'de" başlıklı yazısında AK Parti ile MHP arasında 24 Haziran'da olduğu gibi yerel seçimlerde de bir ittifak kurulacak mı sorusunu irdelerken, HDP ile ilgili de dikkat çeken yarıntılar paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli'nin HDP'ye yönelik açıklamalarına köşesinde yer veren Selvi, her iki liderin açıklamalarının deşifresini şöyle yaptı:

"Bu ne anlama geliyor? Soruşturdum. HDP'nin adaylarının Kandil tarafından belirlenmesine izin verilmeyecek. Eğer Kandil belirlerse önlem alınacak. Ancak HDP kendi iradesiyle aday çıkarırsa onunla siyaseten mücadele edilecek."

Abdulkadir Selvi'nin yazısının tamamı için...