İYİ Partili Halaçoğlu'ndan seçim açıklaması

İYİ Partili Halaçoğlu'ndan seçim açıklaması
Güncelleme:

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, partisinin ilde örgütlendiğini söyledi. Halaçoğlu, "İlçelerle birlikte Yargıtay'a bildirdik. Yargıtay da onadı ve sitesinde ‘Seçime girebilir’ ifadesini koydu" dedi.

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Kayseri’de, uydudan yayın yapan bir televizyon kanalının yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Partisinin kongre sürecinin devam ettiğini belirten Halaçoğlu, 60 ilde parti teşkilatları oluşturduklarının ve ilçelerle birlikte Yargıtay’a bildirdiklerini söyledi. Halaçoğlu, “60 ilde teşkilatlandık. İlçelerle birlikte Yargıtay’a bildirdik. Yargıtay da onadı ve sitesinde ‘Seçime girebilir’ ifadesini koydu” dedi.

YSK’yi eleştiren Yusuf Halaçoğlu, “YSK, başka hiçbir partiye uygulamadığı şeyi bize uygulamaya kalkıştı. ‘İl, ilçe kongrelerinizi yapmadınız’ dedi. Halbuki bundan önce bizim gibi kurulmuş 7 parti, kurucularıyla büyük kongrelerini yapmışlardı ve seçime girmişlerdi” diye konuştu.

Halaçoğlu, Şubat ayında ilçe, Mart ayında ise il kongrelerini tamamlayarak, Nisan ayından büyük kongre yapacaklarının söyledi. Halaçoğlu, “Bize böyle bir şey çıkarınca yarın bunu bahane ederek, seçime sokmama gibi bir durumla karşılaşırız; düşüncesiyle bütün problemleri ortadan kaldıralım dedik Böylece o pürüzler de ortadan kalkacak” ifadelerini kullandı.

Partisine yönelik FETÖ suçlamalarına da tepki gösteren Halaçoğlu, şunları söyledi:

“Buna sadece gülüyorum. Bizim partinin kuruluşuna baktığımızda daha önceden kurulması planlanmış bir parti değil. Bizim mücadelemiz MHP içerisinde yönetim değişikliğine yönelik bir mücadeleydi ve yeni bir parti kurmak değil, parti yönetiminde bir değişikliğe gitmekti. Mümkün olmadı. İktidar da dahil olmak üzere hepsi el birliğiyle delege imzaları toplandığı halde kongreye gitmediler. Dolayısıyla bu, bizim irademiz dışında meydana gelen bir olaydır. Bizim yapmamız mümkün olmayan bir hadisedir. MHP’de yönetim değişikliğine gitseydik bir rüzgar alacak mıydık? Alacaktık; ama bu bugünkü gibi bir rüzgar olmayabilirdi.”