Kapalı zarfla bakanlık teklifi

Kapalı zarfla bakanlık teklifi

Davutoğlu, CHP, MHP ve HDP’lilere "kapalı zarfla" yazılı olarak bakanlık teklifinde bulunmayı planlıyor. Nedeni ise..

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın seçimlerin yenilenmesi kararının ardından seçim hükümetini kurmakla görevlendirmesi beklenen Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun CHP, MHP ve HDP’lilere “kapalı zarf”la yazılı olarak bakanlık teklifinde bulunacağı belirtiliyor. Davutoğlu, gelecek “ret” yanıtını bu şekilde kayıtlara geçirmiş olacak.

 Gözler Davutoğlu’nun oluşturacağı kabinede
 

Anayasada açık bir hüküm olmaması nedeniyle Davutoğlu’nun adaylık teklifini milletvekili olmayan partililere de götürebileceğine dikkat çekiliyor. TBMMKanunlar ve Kararlar Genel Müdürlüğü’nce başkanlığa sunulan raporda, Erdoğan’ın seçim kararı yetkisine 1961 Anayasası örnek gösterildi.
 
Gerekli görürse     
 
Koalisyon hükümetinin 45 gün içinde kurulamaması nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimlerin yenilenmesine ilişkin kararının bugün Resmi Gazete’de yayımlanması, ardından da Edoğan’ın Başbakan Davutoğlu’nu seçim hükümetini kurmak üzere görevlendirmesi bekleniyor. Seçim hükümetinde yer almayacağını açıklamasına karşın CHP ve MHP’lilere de adaylık teklifi götüreceğini açıklayan Davutoğlu’nun, bunu nasıl bir yöntemle yapacağı da büyük oranda netleşti. Davutoğlu’nun, belirleyeceği isimlere yazılı olarak adaylık teklifinde bulunacağı, gerekli görürse yüz yüze ya da telefonla görüşme yapacağı kaydediliyor.