Kılıçdaroğlu, Sarıgül ile birlikte Erzincan’a gidiyor

Kılıçdaroğlu, Sarıgül ile birlikte Erzincan’a gidiyor
Güncelleme:

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül düzenlediği basın toplantısında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 5 Ağustos’ta Erzincan’da halkla buluşacağını söyledi.

CHP milletvekili Mustafa Sarıgül bir basın toplantısı düzenledi. Sarıgül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Erzican’da halkla buluşacaklarını belirterek, “5 Ağustos’ta sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu can Erzican’da olacak. Yurtaşlarımızla buluşacak. Bu çalışmayı son derece önemsiyorum” dedi.

‘BARINMAYI DA MI YASAKLAYACAKSINIZ?’

Mustafa Sarıgül, barınma sorununa dair önerilerini de dile getirdi. “Sayın bakandan bu önerilerimi dikkate almasını rica ediyorum” diyen Sarıgül şunları söyledi:

"İnşaat şirketlerine ucuz arsa tahsis edilsin. Buralardan ucuz konut yapmaları sağlansın. Devlet arsa versin inşaat şirketleri, TOKİ ve belediyeler sadece kiralanmak üzere sosyal konut mutlaka üretsinler. İmar planlarında ticaret alanı olarak geçen yerler artık konuta dönüştürülsün. Büyükşehirlerde yaşayan yurttaşlarımız artık doğduğu yerlere dönmek istiyorlar. Anadolu’ya gitmek istiyorlar. Anadolu’daki il merkezlerinde mutlaka ucuz arsa üretilmeli ve bu yurttaşlarımıza büyükşehirlerden kentine dönüyorsa bahçeli yapabilecekleri mutlaka bir arsa bu yurttaşlarımıza ekonomik olarak temin edilmelidir.

Evi olmayan emeklilere ve çalışanlara kira yardımı yapılmasını şart olarak görüyoruz. Bugün buradan yetkilileri ve sorumluları uyarıyoruz: Kiralara ve özel yurtlara çok astronomik artışlar yapıldı. Şimdiden önlemlerinizi alın bu öğrencilerimiz ve evlatlarımız açıkta kalmasın. Aksi takdirde öğrencilerimiz büyük ölçüde barınma sorunu yaşayacaklar. Siz de barınmayı da mı yasaklayacaksınız merak ediyorum."