Kritik gün geldi; bedelli askerlikte 28 gün eğitim kalkacak mı ?

Kritik gün geldi; bedelli askerlikte 28 gün eğitim kalkacak mı ?
Güncelleme:

Milyonlarca gencin beklediği bedelli askerlik düzenlemesi bugün TBMM gündemine geliyor. Adayların aklı 28 günlük eğitimin kalkıp kalmayacağında...

Binlerce vatandaş bu sorulara yanıt ararken, bedelli askerlik düzenlemesi bugün Meclis Plan Bütçe Komisyonu’nda görüşülecek. Komisyon'un bugün saat 13:00'da toplanması bekleniyor.

AK Partili Milletvekilleri Mehmet Muş ve Osman Aşkınbak imzasıyla sunulan 'bedelli askerlik teklifi' bugün saat 13:00'da Meclis Plan Bütçe Komisyonu’nda görüşülecek. Bedelli askerlik sunulan yasa teklifinde, yaş sınırı 31 Aralık 1993 tarihi ile bu tarihten önce doğanlar, ücret 15 bin TL olaraak ve 28 gün temel askeri eğitim şartı bulunuyor.

28 GÜN ŞARTI KALKABİLİR

Görüşmelerde bedelli askerlik teklifinde değişikliğe gidileceği konuşurken en çok 'Bedelli askerlikte 28 gün şartı kalkacak mı?' sorusunun yanıtı merak ediliyor. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "Bedelli olacaksa 28 güne ne gerek vardır? Bu kadar zahmete lüzum olacak mıdır? Adı üstünde bedelse verilir, sonuçta ilgililer terhis edilir" mesjaından sonra 28 günlük temel eğitimin kaldırılmasına yönelik beklenti güçlendi. Ancak temel eğitimden vazgeçilmesi durumunda 15 bin liralık bedelin arttırılması olasılığı da bulunuyor.

1994 DOĞUMLULARIN BEDELLİ ASLKERLİK TALEBİ

Öte yandan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülecek olan bedelli askerlik teklifinin sonucunda '1994 doğumlular bedelli askerlikten faydalanabilecek mi?', '25 yaşından gün alanlar bedelli askerlik yapabilecek mi?' soruları da yanıt bulacak.

AK Parti, MHP’li üç üyenin desteğiyle komisyonda çoğunluğu oluşturuyor.

1994 doğumlular bedelli askerlikten faydalanabilecek mi?1994 doğumlular bedelli askerlikten faydalanabilecek mi?

28 gün askerlik için sürpriz öneri28 gün askerlik için sürpriz öneri

28 gün bedelli askerliğin maliyeti ne kadar ?28 gün bedelli askerliğin maliyeti ne kadar ?

Bedelli askerlik bekleyenler dikkat ! Şartlar değişiyor...Bedelli askerlik bekleyenler dikkat ! Şartlar değişiyor...

Bahçeli'den bedelli askerlik açıklaması: ''Ne gerek var?''Bahçeli'den bedelli askerlik açıklaması: ''Ne gerek var?''

Seçiniz...