MHP bunları konuşuyor !

MHP bunları konuşuyor !

Bahçeli'nin AK Parti ile koalisyona ve azınlık hükümetine "hayır" demesi parti içinde tartışılıyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Meclis’te yaptığı ikinci görüşmede koalisyon başta olmak üzere azınlık ve seçim hükümetine destek vermeyeceğini açıklaması partisinde ”Sessiz bir tepkiye” neden oldu. Sözcü'nün haberine göre birçok MHP milletvekili ve teşkilat üyesi koalisyonu istemesine rağmen Devlet Bahçeli’ye karşı seslerini yükseltemedi. MHP’de özellikle TBMM Başkanlığı seçiminde AKP adayı İsmet Yılmaz’ın desteklenmesine de tepki var.

BAKANLIK HAYALİ

MHP’deki “dava” kültürü nedeniyle Başkanlık Divanı, Merkez Yönetim Kurulu üyeleri ile milletvekilleri liderlerinin aksine bir görüş beyan etmiyor. Son görüşmede AKP ile bir koalisyon hükümeti kurulabileceğini düşünen partililer arasında hayal kırıklığı yaşanıyor.

Bazı milletvekilleri son dakika sürprizi olarak gündeme gelebilecek AKP-MHP koalisyon hükümetinde bakanlık hayali kuruyordu. Devlet Bahçeli’nin “Genişletilmiş İl Divan” toplantıları düzenleyerek meydanlara inmesi ise Kasım ayında erken seçim sinyali olarak değerlendirilmişti. Bahçeli, teşkilatlarına, yerel yönetimlere ve milletvekillerine “erken seçime hazır olun” talimatı vermişti.

OYLARI NASIL ETKİLER?

MHP’nin erken seçim odaklı politika yürütmesinin partinin oylarında nasıl bir etki yaratacağı ise merak konusu oldu. Bazı çevreler Meclis Başkanlığı seçiminden itibaren izlenen strateji ile kamuoyunda tepki çeken bazı açıklamaların partinin oylarında erimeye yol açacağı görüşünü savunuyor. Parti yönetimi ise ilk seçimde MHP’nin oylarında artış olacağını tahmin ediyor.