Muharrem İnce yeni hedefini açıkladı

Muharrem İnce yeni hedefini açıkladı
Güncelleme:

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turuna sadece 2 gün kala adaylıktan çekilen Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, sessizliğini bozdu ve hedefinin yerel seçimler olduğunu açıkladı.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 28 Mayıs’taki ikinci tur seçimlerinden sonra ilk kez sessizliğini bozdu. “Bayramdan sonra tekrardan yollara düşeceğiz” paylaşımı yapan İnce’nin partisinin 2024 yerel seçimlerine ilişkin çalışacağı öğrenildi. Genel seçim sonucunda Hazine yardımı alamayan partinin “elindeki kısıtlı maddi kaynaklarla” yerel seçimlere odaklandığı vurgulandı.

Cumhuriyet gazetesinden Merve Kılıç'ın haberine göre İnce’nin partisinin 2024 yerel seçimlerine ilişkin çalışacağı öğrenilirken genel seçim sonucunda Hazine yardımı alamayan partinin “elindeki kısıtlı maddi kaynaklarla” yerel seçimlere odaklandığı vurgulandı. 14 Mayıs seçimlerinde yüzde 0.93 oranında oy alan Memleket Partisi’nde seçimlerin ardından parti meclisi (PM) toplanmış, “partinin bundan sonra yoluna devam edip etmemesi gerektiği” masaya yatırılmıştı. Partililer, bu oy oranını “çok düşük bularak”, “Eğer yüzde 3 bandında bir oyumuz olmuş olsaydı Hazine’den yardım alma hakkımız doğacaktı. Yolumuza devam etmemiz zor” değerlendirmelerini yapmış, ancak yola devam kararı alınmıştı. 

Edinilen bilgilere göre, partinin genel merkezinde görev yapan birkaç personelin işine geçen günlerde son verildi. Gerekçe olarak ise “parti kaynaklarının kısıtlı olması, mevcut kaynağın ise 2024 yerel seçimleri için kullanılması” olduğu belirtildi. 

Cumhuriyet