Olaylı börek tartışması için açıklama yaptı

Olaylı börek tartışması için açıklama yaptı

'Börek' tartışmasıyla sosyal medyayı ayağa kaldıran Ayşen Gürcan, tartışmaya açıklık getirdi.

'Börek' tartışmasıyla sosyal medyanın dilinden düşmeyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, konuyla ilgili ilk kez konuştu; "Hiç börek açmam, beceremem!" dedi.

Kişisel Twitter hesabından "Müslüman bir kadın börek yapmayı bilmiyorsa o aile dağılmaya mahkumdur" diye yazdığı iddia edilen ve sosyal medyada topa tutulan yeni Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, 'börek' polemiğiyle ilgili ilk kez konuştu.

Seçim Hükümeti'nin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, Habertürk'ten Kübra Par'a yaptığı açıklamada "Börek yapmayı bilmem, hem iyi aşçılar erkeklerden çıkar!" dedi.

BÖREK TWEETİNİ ATTI MI?

"Müslüman bir kadın börek yapmayı bilmiyorsa o aile dağılmaya mahkumdur" ifadesi için "Asla böyle bir cümle kurmadım. Tamamen iftira. Bütün twit'lerim belli. Kendi hayatını kendisi idame ettiren bir akademisyenin böyle bir şey söylemesi mümkün mü? Burada simgeler var. "Başörtüsü kariyerle değil evdeki mutfakla örtüşür" gibi bir algı yaratılıyor. "Orta yaş üzeri, başörtülü ve kilolu bir kadın olsa olsa bunu söyler" demişler herhalde. Yalan olduğunu kanıtladık." diyen Gürcan,  "@Murat1Bulut adlı bir kullanıcı, fotoğrafımı ve Sabah Gazetesi'nin logosunu kullanarak peş peşe sahte twit'ler atmış. Önce benim ağzımdan "Ayran milli içeceğimiz, börek de milli yiyeceğimizdir" gibi şeyler yazmış. Sonra "Eğer bir Müslüman kadın börek yapmasını bilmiyorsa o aile dağılmaya mahkûmdur" yazan malum twit'i atmış. Bu twit trend topic olunca da durumu itiraf etmiş. "Börek muhabbetiyle sosyal medyada insanları nasıl yönlendirebiliyoruz tanık olduk. Face, Instagram, Twitter yıkılıyor. Parodi olsun diye yaptık, fazla ciddiye almayın. PSD dosyası bizde" demiş. Kendisine dava açtık." ifadelerini kullandı.

"Başörtülü olmasaydım böyle bir saldırı olmayacaktı" diyor musunuz?" sorusuna ise Gürcan," Evet. "Müslüman kadın, börek, aile"… Simgelere yüklenen anlamı görüyor musunuz? Halbuki Müslüman kadının börek yapmak gibi bir sorumluluğu yoktur. Bırakın börek yapmayı, İslam'da çocuğunuzu emzirmeme özgürlüğünüz bile vardır." diye cevap verdi.