Onbinler Ata'nın izinde rekor kırdı

Onbinler Ata'nın izinde rekor kırdı

Beşiktaş Belediyesi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 78’inci yıl dönümünde 1011 metrelik dev Türk bayrağıyla Ata’ya saygı yürüyüşü düzenledi.

Binlerce vatandaşın Dolmabahçe'ye yürüdüğü yürüyüşte, saatlerin 9’u 5 geçeyi göstermesiyle Atatürk için 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

 

Mustafa Kemal Atatürk’ün 78’inci ölüm yıl dönümünde 1011 metrelik dev Türk bayrağı korteji eşliğinde Beşiktaş Belediyesi, Ulu Öndere saygı yürüyüşü düzenledi. Barbaros Bulvarı’ndan başlayan yürüyüşe Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar ve binlerce vatandaş katıldı. 1011 metrelik dev Türk bayrağından tutan vatandaşlar Dolmabahçe’ye kadar yürüyerek Ata’yı saygıyla andı. Saatler 9’u 5 geçeyi gösterdiğinde binlerce vatandaş Gazi Mustafa Kemal Atatürk için saygı duruşuna durdu. Ata’nın ölüm saatine trafikte yakalan vatandaşlar ise arabalarını durdurup, aşağıya inerek saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşu sırasında bazı vatandaşlar duygusal anlar yaşarken, saygı duruşunun ardından vatandaşlar Dolmabahçe Sarayı’na akın etti.

 

‘’ATATÜRK’ÜN BİR DÜNYA LİDERİ OLDUĞUNU UNUTMAMALIYIZ’’

 

 

Yürüyüşün ardından Dolmabahçe Sarayı’nın önünde konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, ‘’ Aziz Atamızın İstanbul’da ki yaşamı aslında biraz Beşiktaş hayatıdır. İstanbul’da hayatını Beşiktaş’ta sürdürmüş, 1912’de annesi ve kız kardeşi ile birlikte İstanbul’a gelerek Akaretlere yerleşmiştir. Sonra savaşlara gidiyor, balkanlara, Çanakkale’ye. Ama hep İstanbul’da Beşiktaş’ta yaşıyor. 

  O yüzden Beşiktaş’ın Aziz Atatürk’ün yeşerttiği değerlere yönelik üzerindeki sorumluluk çok daha fazla. Bu nedenle bizde her yıl Dolmabahçe’de onun hayatını kaybettiği noktada görevimizi yapıyoruz. Dolmabahçe’de kendisini kaybettiğimiz oda da görevimizi yerine getirerek Aziz Atatürk’ü minnetle ve rahmetle andık’’ dedi.

Burada yürümek önemli olduğu kadar, burada yürümeyenlere de Cumhuriyetin değerlerine yeterince hassasiyet göstermeyenlere de el uzatmak ve onlara da Atatürk’ün bir Dünya lideri olduğunu, Atatürk’ün emperyalizm karşısında duran bir lider olduğunu unutturmamalıyız diyen Başkan Hazinedar, Cumhuriyetçi, milli manevi değerleri birlikte kucaklayan ve o hassasiyeti gösteren, Atatürkçü tavrı elden bırakmadan birbirimizin elinden tutmak zorundayız. Atatürk’ün değerlerini toplumun bütün hücrelerini yaymak zorundayız diyerek sözlerini tamamladı.