Özgür Özel: ''Bu bir darbe girişimdir, darbeleri halk bastırır''

Özgür Özel: ''Bu bir darbe girişimdir, darbeleri halk bastırır''
Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yargıtay’ın AYM kararını kabul etmemesinin “Anayasaya kafa tutmak ve darbe girişimi” olduğunu belirterek, “Darbeleri halk bastırır” dedi.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın bireysel başvurusunun ardından Anayasa Mahkemesi’nin(AYM) hak ihlali kararına direnerek AYM üyelerine suç duyurusunda bulunmasının ardından TBMM’yi olağanüstü toplantıya çağıran CHP’nin talebi karşılık bulmayınca CHP milletvekilleri TBMM’de “Adalet nöbeti” başlattı.

Milletvekillerine destek ziyaretinde bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ziyaretin ardından açıklamalarda bulundu.

“YARGI İÇERİSİNDEKİ BİR KLİK ANAYASAYA KAFA TUTUYOR”

Özgür Özel, yaşanan krizi “Yargı içerisindeki bir kliğin anayasaya kafa tutması” olarak niteledi. Özel, “Yargı içerisindeki bir klik, AKP ve MHP’den aldıkları cesaretle Anayasaya kafa tutmaktadırlar. Anayasaya kafa tutmak darbe girişimdir. Anayasaya kafa tutarsanız bu ülkedeki kamusal düzeni nasıl sağlayabiliriz?” ifadelerini kullandı.

“MECLİS SALDIRI ALTINDA”

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuşla yaptığı görüşmede, Yargıtay’ın bu tutumuyla TBMM’nin 15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe girişimindeki gibi saldırı altında olduğunu söylediğini belirten Özgür Özel, “Numan Kurtulmuş’u sabah makul bir saatte aradım. Numan Kurtulmuş da bu durumdan hoşnut değildi. Numan Kurtulmuş’a Meclis’in saldırı altında olduğunu söyledim aynı 15 Temmuz’daki gibi. 15 Temmuz’dakiler tankla, tüfekle yaparlerken bugünküler kalemle, kararla yapmaktadır.  Numan Kurtulmuş bu tespitlerimi dinledi. Kendisine TBMM’de bir Danışma Kurulu kurulması talebimi ilettim. Bir Filistin Heyeti olduğunu, Danışma Kurulu’nun akşam saatlerine kalmasının mahsuru olup olmadığını sordu. Mahsuru olmadığını söyledim. Akşam 5’te yapılması beklenen toplantı bir şekilde yapılamadı. Ben bunu Numan Bey’e kondurmam ama dün yürütmenin yasamaya tahakkümü varken bugün de yürütmenin yasamaya tahakkümünü savunan birileri var” şeklinde konuştu.

“KİM DİRENİYORSA YANINDA OLACAĞIZ”

Özgür Özel, TİP Genel Başkanı Erkan Baş ve milletvekillerinin eylemlerini ziyaret ederek destek verdiğini, diğer partilerin de kendi durumlarına göre desteklerini ileteceklerini belirttiklerini aktardı.

Yargıtay’ın tutumuna karşı direnme çağrısını yineleyen Özel, “Biz bundan sonraki süreçte bu darbe girişimine karşı kim direniyorsa yanında olacağız. Ben bütün yurttaşlarımızı Anayasa’yı tanımayan bu tavra karşı direnmeye çağırıyorum. Darbeleri halk bastırır” dedi.