Özgür Özel yanıtladı: Meral Akşener ile görüşecek mi?

Özgür Özel yanıtladı: Meral Akşener ile görüşecek mi?
Güncelleme:

Cumhuriyet Halk Partisi lideri Özgür Özel, yerel seçimler öncesi İYİ Parti ldieri Meral Akşener ile görüşüp görüşmeyeceği yönündeki soruya yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 13 Kasım’da İstanbul’dan “Gelirde Adalet Vergide Adalet” adıyla yürüyüş başlatan ve 5 günlük yürüyüşün ardından Ankara’ya ulaşan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyelerine destek verdi. DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve işçilerle kol kola Ulus Meydanı’na yürüyen Özel, daha sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. CHP lideri, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile yaptığı görüşme, Ogün Samast’ın tahliyesi ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşmeye dair değerlendirmelerde bulundu.

“NE ZAMAN TAKDİR EDERLERSE BİZ GÖRÜŞMEYE HER ZAMAN HAZIRIZ”;
Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile yerel seçimler öncesi görüşüp görüşmeyecekleri sorusu üzerine, “Sayın Akşener ile geçmişe dayanan iyi bir diyalog ve hukukumuz var. Ben kurultayı kazandıktan sonra ilk kutlama mesajlarından birini paylaşan kendisiydi. Ardından telefon görüşmesi yaptık, o da samimi bir ortamda geçti. Önümüzdeki günlerde ben arzu ederim, sayın genel başkan da arzu eder gerekli görürse bir araya geliriz. Ben Sayın Akşener ile Özgür Özel’in yapacağı müzakereden İYİ Parti’nin, CHP’nin, muhalefetin ve tüm Türkiye’nin kazançlı çıkacağını düşünürüm. Bundan sonra böyle bir sürece yapıcı katkı veririz. Biz ne birbirimize kaybettirmeye, ne Türkiye’ye kaybettirmeye değil birbirimize de, Türkiye’ye de kazandırmaya odaklanmayı tercih ederiz. Biz bu konularda son derece pozitifiz. Sayın genel başkanın da bu konularda pozitif olduğunu geçmiş dönemlerde hep gördük. Ne zaman takdir ederlerse biz görüşmeye her zaman hazırız” yanıtını verdi.

"YEREL SEÇİMLERE GİRMEKTE OLAN TÜM SİYASİ PARTİLERLE GÖRÜŞMEK İSTERİZ"
Özel, yerel seçim öncesi Millet İttifakı’nın bileşenleriyle yeniden bir ittifak kurma ve CHP’nin yol haritasıyla ilgili olarak “Yerel seçimlere girmekte olan tüm siyasi partilerle görüşmek isteriz. Yerelde CHP örgütlerinin ve muhataplarımızın teşkilatlarının gerekli gördüğü ve olgunlaştırabileceği her türlü ittifaka da olumlu bakarız. Bir topyekun bir büyük ittifak, her beraber bir ittifak yerine yerel gerçekliklere uygun, partilerin bazen iki, bazen birkaç parti olarak bir araya geldikleri ittifaklar daha rasyonel olabilir. CHP tüm seçim bölgelerinde kendi adaylarını göstermeye hazırdır. Tarih boyunca gösterdiğimiz en fazla adayla yola çıkacağız. Mümkün olan her ilçede aday göstermek istiyoruz. Bir yerde ittifak yaparsak ve o ittifakın gereği aday göstermiyorsak olabilir." dedi.