Perinçek: ''Akar, Gül ile görüştüyse derhal istifa etmeli''

Perinçek: ''Akar, Gül ile görüştüyse derhal istifa etmeli''
Güncelleme:

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e İstanbul'da yapıldığı iddia edilen İbrahim Kalın ve Org. Hulusi Akar ziyaretiyle ilgili en çarpıcı çıkış İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek'ten geldi.

“Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’la beraber helikopterle Gül’ü ziyarete gitti mi?” sorusu siyasi arenada büyük yankı buldu.

Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek, gündeme bomba gibi düşen iddia ile ilgili, “Eğer Abdullah Gül ile görüşme doğruysa Genelkurmay Başkanı derhal istifa etmeli” diye tweet attı. Perinçek'in sosyal medya hesabından yaptığı bu paylaşım ilgi gördü.

GÜL YANIT VERMEDİ

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise İstanbul'da düzenlediği basın toplantısında, “Geniş bir mutabakat söz konusu olmadığı için adaylığımla ilgili bir süreç artık söz konusu değildir” dedi. Kısa bir açıklama yapan Gül gazetecilerden soru almayacağını söyledi. Ancak, Amerika'nın Sesi'nden Hilmi Hacaloğlu Gül'e Hulusi Akar ve İbrahim Kalın'ın kendisini ziyaret ettiği iddialarını sordu. Basın açıklamasında bu konuyu değinmeyen Gül, Halaçoğlu'nun çok merak edilen bu sorusunu da yanıtsız bıraktı. Gül'ün kritik soruya cevap vermemesi kafaları karıştırdı.