''Tek adam ve baskı rejimi Türkiye'de basın özgürülüğüne imkan vermiyor''

''Tek adam ve baskı rejimi Türkiye'de basın özgürülüğüne imkan vermiyor''
Güncelleme:

Balıkesir milletvekili Ahmet Akın, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü için bir basın açıklaması yaptı.

İşte Akın'ın açıklamaları:

Basın özgürlüğü demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarından olup, halkın haber alma hakkının da güvencesidir. Maalesef bugün geldiğimiz noktada tek adam ve onun baskı rejimi yüzünden Türkiye’de basın özgürlüğünden bahsetmek mümkün değildir. Denetimden ve eleştiriden hoşlanmayan AKP iktidarının basın özgürlüğü anlayışı yandaş olmakla sınırlıdır.

1980’den bu yana ülkelerdeki basın özgürlüğü seviyesini ölçmeye yarayan çalışmalar yapan Freedom House, Türkiye’yi bir süredir basın özgürlüğü olmayan ülkeler kategorisinde listelemektedir. 

Bir ülkede yasama, yürütme ve yargıdan sonra bağımsız olması gereken kurumlardan biri de şüphesiz ki medyadır fakat medya sektöründeki mülkiyet yapısı, basının özgür olmasının önündeki en büyük engel olarak karşımızda durmaktadır. Özellikle ülkemiz gibi gelişmekte olan ülkelerde, sermayenin ahbap çavuş kapitalizmi ile gelişmesi neticesinde basın iktidarın bir aracı haline gelmektedir. Ülkemizde ana akım medyanın bugün iktidara yakın kişilerin elinde olmasının nedeni de budur.

Özgür basından söz etmenin artık zorlaştığı bir ortamda tüm basın emekçilerimizin 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü kutluyorum. Kimsenin düşünce ve ifadelerinden dolayı yargılanmadığı, her türlü baskı ve sansürden uzak, sesimizi daha özgür duyuracağımız bir dünya dileğiyle.

 

Etiketler ahmet akın