Uyuşturucu baronunu kurtaran AK Partili Burhan Kuzu mu ?

Uyuşturucu baronunu kurtaran AK Partili Burhan Kuzu mu ?
Güncelleme:

Uyuşturucu baronu Zindaşti'nin serbest bırakılması için hakimi arayan AK Partili ismin Burhan Kuzu olduğu iddia edildi. Kuzu bu iddialara sert yanıt verdi.

Fatih Altaylı, dünkü yazısında İranlı uyuşturucu baronu Naci Zindaşti olayıyla ilgili Ankara'da deprem etkisi yaratan bir iddiayı gündeme taşıyarak uyuşturucu baronu Zindaşti'nin serbest bırakılması için AK Partili bir ismin hakimi arayarak "Devletin bu konuda duyarlı olduğunu belirtti" dediğini aktarmıştı.

Altaylı'nın işaret ettiği kişinin AK Partili eski Milletvekili Burhan Kuzu olduğu iddia edilmişti. Burhan Kuzu'dan iddialara ilişkin açıklama geldi.

Diğer yandan Habertürk yazarı Nagehan Alçı da bugünkü "Fevkalade şüpheli bir tahliyenin perde arkası" başlıklı yazısında Fatih Altaylı'nın Burhan Kuzu iddiasına ve Naci Zindaşti olayına değindi.

"Bu anlatılanlarda tarif edilen eski vekil Kuzu’yu arayıp sordum" diyen Alçı AK Partili Kuzu'nun Altaylı’ya da mesaj göndererek "Hayatımda ne Zindaşti’yi tanırım, ne Hakim Cevdet Özcan’ı. İkisini de hayatımda ne gördüm ne konuştum ne de böyle bir ifadenin varlığından haberim var. İftiranın bu kadarına pes" dediğini köşesine taşıdı.

Alçı ifadeleriyle bu iddiayı gündeme taşıyan Hakim Cevdet Özcan'a da seslendi:

Şimdi Sayın Hakim Cevdet Özcan’a ben de buradan seslenmek istiyorum: Kamuoyuna açıklama yapmak zorundasınız sayın hakim. Neden böyle bir karara imza attınız? Sizi bu kararı vermeniz için arayan oldu mu? Aradıysa kim ne hak ve yetkiyle ve ne amaçla aradı? Kararınızı bu aramaya istinaden mi verdiniz? Niçin? Hangi gerekçeyle bunu yaptınız? Kamuoyu sizden bir cevap bekliyor. Bu cevabı vermek sizin açınızdan da iyi olacaktır çünkü polis ve yargı camiasında Zindaşti’nin neden tahliye edildiğine dair sizinle ilgili söylenenleri siz de tahmin edersiniz…
 

Nagehan Alçı'nın yazısının tamamı için...