Yalçındoğan'dan Can Dündar'a Erdoğan yalanlaması

Yalçındoğan'dan Can Dündar'a Erdoğan yalanlaması

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, ‘Dolmabahçe zirvesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bilgi verildi’ iddiasını yalanladı.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Cumhuriyeti Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’ın “Cumhurbaşkanı Erdoğan Dolmabahçe zirvesinin her aşamasından haberdardı, HDP’lilerin her talebi anında telefonla kendisine iletildi ve onayı alındı” iddialarını yalanladı.

Kişisel Twitter hesabından konuyla ilgili açıklama yapan Akdoğan, “Bugün Cumhuriyet gazetesinde yer alan Dolmabahçe haberi büyük bölümüyle çarpıtılmış ve uydurma bilgilere dayanmaktadır. Haberde Sayın Cumhurbaşkanımıza atfen gündeme getirilen iddialar ise gerçekdışıdır” dedi.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, dünkü köşe yazısında, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın daha önce ağır ifadelerle eleştirdiği, geçtiğimiz gün bayram namazı sonrası bir kez daha “böyle bir görüşme meşru değildir, kabul etmiyorum” açıklaması ile gündeme gelen hükümet ile HDP’nin İmralı heyeti arasında gerçekleşen Dolmabahçe görüşmesinin perde arkasını yazmış ve Erdoğan’ın görüşmedeki gelişmelerin hepsinden haberdar edildiğini iddia etmişti.