"Çanakkale'yi Anlamak" Konulu Konferans

"Çanakkale'yi Anlamak" Konulu Konferans

Tarihçi yazar Bahadıroğlu: "Çanakkale Zaferi, Türk milletinin ayağa kalkışının sesidir. Birlik beraberlik arayan milletimizin buluşma noktasının tek adresi Çanakkale'dir"

DENİZLİ (AA) - Tarihçi yazar Yavuz Bahadıroğlu, Çanakkale Zaferi'nin, Türk milletinin ayağa kalkışının sesi olduğunu, birlik ve beraberlik arayan milletin buluşma noktasının Çanakkale olduğunu söyledi.

Bahadıroğlu, AK Parti Pamukkale Gençlik Kolları tarafından İl Başkanlığı Konferans Salonu'nda düzenlenen "Çanakkale'yi Anlamak" konulu konferansta yaptığı konuşmada, Türk milletinin kendi içinde kavga etse de ülkesi için her zaman kol kola girip mücadele ettiğini kaydetti.

Çanakkale Zaferi'nin de bu birlik ve beraberliği gösterdiğini vurgulayan Bahadıroğlu, milletin her yükselişinde karşısına engellerin çıkarıldığını ifade etti.

Türk milletinin her defasında engelleri aşmayı bildiğini dile getiren Bahadıroğlu, "Ama milletimiz her defasında bu engelleri aşmasını bilmiştir, Allah'ın izniyle bundan sonra da aşacaktır. Çanakkale Zaferi bunun en güzel örneklerinden biridir. Çanakkale'de elde edilen zaferin en büyük etkeni, inançtır" dedi.

Bu zaferle adını tarihe altın harflerle yazdıran milletin bugün yine kardeşlik, birlik ve beraberliğini unutmadan dedelerine layık olacağını söyleyen Bahadıroğlu, "Çanakkale Zaferi, Türk milletinin ayağa kalkışının sesidir. Birlik beraberlik arayan milletimizin buluşma noktasının tek adresi Çanakkale'dir. Başka buluşma adresi arayan yanılır. Ben bu milletin tek birlik adresini veriyorum" diye konuştu.

Çanakkale ruhunun önemine dikkati çeken Bahadıroğlu, bu zaferle imanın küfre, adaletin zulme galip geldiğini belirtti.

Destansı zaferin daha iyi anlaşılması gerektiğini de dile getiren Bahadıroğlu, "Bu vatan toprakları üzerinde gezen herkes nerede gezdiğini iyi bilsin ve bastığı yerlere toprak diyerek basıp geçmesin. Şanlı tarihimizi unutup öz kültürüne yabancılaşan ve medeniyet diye Avrupa'nın, Batı'nın iflas etmiş çöplüklerinde dolaşmayalım" diye konuştu.