Sarraf ailesi İran'a kaçtı

Sarraf ailesi İran'a kaçtı
Güncelleme:

ABD'de ''tanık'' olan Rıza Sarraf'ın ailesinin, dava başlamadan Türkiye'yi terk ettiği ortaya çıktı.

New York'ta tutuklu bulunan Rıza Sarraf'ın, ABD'ye planlı bir şekilde gittiği anlaşılırken, Türk vatandaşı olan ailesinin Türkiye'yi terk ettiği ortaya çıktı.

Milliyet'ten Serpil Çevikcan'ın haberine göre, anne Şebnem Sarraf ile baba Hüseyin Sarraf geçen eylülde, kardeş Muhammed Sarraf ise ekimde İran’a geçiş yapmış...

Hem kendisinin hem de yakınlarının mal varlıklarına el konulan Sarraf'ın, ABD'ye gitmeden önce sahip olduğu en büyük firma olan holdingin içini boşaltmış, kuyumcu ve dövizciyi de kapatmış. Ortaya çıkan her gerçek, Sarraf’ın adım adım kurgulanan bir süreç sonunda ABD’ye gittiğini gösteriyor.

Reza Zarrab şirketlerini boşaltmışReza Zarrab şirketlerini boşaltmış

Çevikcan, Türkiye'den çıkışının ve ABD'ye gidişinin neden engellenmediği konusunu ise şöyle anlatıyor:

Bırakın 17/25 Aralık 2013 sonrasını, 2007’den itibaren ABD tarafından izlenen Sarraf’ın 17/25 Aralık’tan sonra konulan yurtdışına çıkış yasağı sadece 47 gün sürmüş.

Aldığım bilgilere göre, Sarraf için yurtdışına çıkış yasağı 28 Şubat 2014’te konulmuş.

Tahdidin kaldırıldığı tarih ise 16 Nisan 2014.

AİLESİ İRAN'A GİTMİŞ

ABD'deki davada "tanık" olan Rıza Sarraf'ın ailesinin dava başlamadan önce Türkiye'yi terk ettiği ortaya çıktı. Sarraf'ın kendisi gibi Türkiye'de yaşayarak, Türk vatandaşlığı kazanan anne ve babası Şebnem ve Hüseyin Sarraf, Eylül ayında İran'a gitmiş. Hemen ardından Ekim ayında da kardeşi Muhammed'in İran geçiş yaptığı öğrenildi.

Yazının tamamını okumak için tıklayınız

Milliyet