Taksitlerini ödeyemediği otomobile bakın ne yaptı

Taksitlerini ödeyemediği otomobile bakın ne yaptı
Güncelleme:

Çanakkale'de krediyle satın aldığı otomobilinin taksitlerini ödemeyen kişi otomobili parçalatıp çalıntı süsü verdi.

Çanakkale'de, krediyle satın aldığı otomobilinin  taksitlerini ödeyemeyince parçalatıp satarak çalıntı süsü veren şüpheli ile bu  kişiye yardım eden 2 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Çanakkale'de yaşayan T.K, 6 ay önce banka  kredisiyle İstanbul'da bir kişiden ikinci el otomobil satın aldı.

Bir süre sonra kredi ve diğer diğer borçlarını ödemekte güçlük çeken  T.K, aracın eski sahibi S.T. ile irtibata geçip borçlarını ödeyemediğini, aracın  kasko bedelini nasıl alabileceğini sordu.

S.T'nin yönlendirmesiyle aracını İstanbul'a götüren T.K, burada  otomobili parçalatıp satarak parasını ve aracının plakalarını alıp Çanakkale'ye  döndü.

Daha sonra İzmir'den aynı marka ve modelde bir araç bulup kiralayan  şüpheli, bu araca parçalattığı aracının plakasını taktı.

T.K, arkadaşı C.Y'ye hazırladığı senaryo gereği, evine girip hırsızlık  yapmasını, masa üzerindeki aracın anahtarlarını ve paralarını çalmasını söyledi.

Senaryo gereği evi soyulan şüpheli, bunun üzerine polise başvurdu.  T.K'nın arkadaşı C.Y. ise plakalarını değiştirdiği kiralık aracı İzmir'e götürmek  üzere yola çıktı.

Şüpheli T.K. ve oğlu Ö.Ş.K'nın ifadesine başvuran polis ekipleri,  çelişkili ifade ve davranışlardan şüphelendi.

Ö.Ş.K'nın olayı itiraf etmesi üzerine harekete geçen ekipler, C.Y'yi  Çanakkale-İzmir karayolunda yakaladı.

Diğer şüpheli S.T. de İstanbul'da gözaltına alınıp Çanakkale'ye  getirildi.

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.